Українські козаки і кримськотатарський Меджліс налагоджують дружні відносини

1
Сторони відзначили позитивну роль відносин між Кримським ханством і українським козацтвом.
25.03.2010
Оцініть статтю: 
(235 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Керівництво Великого козацького Кола має намір встановити контакти з Меджлісом кримськотатарського народу з метою розвитку в майбутньому постійних і широких зв'язків.

Для цього, Генеральний гарматний Великого козацького Кола Володимир Перчук 22 березня зустрівся з лідером кримськотатарського народу, нардепом України Мустафою Джемільовим. Про це інформагентству QHA повідомили у прес-службі Меджлісу.

У зустрічі також взяли участь керівник відділу зовнішніх зв'язків Меджлісу Алі Хамзін і делегат V Курултаю Ельведін Чубаров.

В. Перчук зазначив, що його візит в офіс Меджлісу кримськотатарського народу здійснюється за дорученням керівництва Великого козацького Кола з метою встановлення контактів з представницьким органом кримськотатарського народу для розвитку в майбутньому постійних і широких зв'язків.

Сторони обмінялися думками з питань історичних зв'язків між Кримським ханством і українським козацтвом у минулому. Була відзначена позитивна роль взаємин у цей період, яка встановила дружні відносини між українським і кримськотатарським народами.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов зазначив, що після повернення депортованого кримськотатарського народу в Крим, були спроби налагодити добрі відносини між Меджлісом і громадськими організаціями українських козаків, які, на жаль, з різних причин не відбулися.

Наприкінці зустрічі було досягнуто домовленості про необхідність проведення «Круглого столу» в Криму, на якому зацікавлені сторони можуть обговорити всі питання з подальшого розвитку.

Як додає QV, подібна співпраця мала місце кілька років тому, коли, за сприяння «Українського козацтва» і Меджлісу був створений «кримськотатарський полк», отаманом якого був призначений «козачий полковник» Якуб Аппазов. А Ільмі Умерову було присвоєно звання генерал-хорунжого.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Тюрко-мусульманський внесок в історію України такий же важливий, як і слов'яно-християнський

Конотоп - день великої перемоги кримсько-татарського народу

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.