В Держкомнацрелігій відбулося засідання Ради представників Духовних управлінь і центрів мусульман України

В Держкомнацрелігій відбулося засідання Ради представників Духовних управлінь і центрів мусульман України
22.04.2010
Оцініть статтю: 
(334 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У приміщенні Державного комітету України у справах національностей та релігій 20 квітня 2010 року відбулося засідання Ради представників Духовних управлінь і центрів мусульман України при Держкомнацрелігій.

У ході засідання учасники підвели підсумки діяльності Ради за рік з моменту її створення, обговорили актуальні питання пов’язані з організацією цьогорічного Хаджу, а також проаналізували досвід організації подібних поїздок у попередні роки. У цьому контексті Голова Держкомнацрелігій Юрій Решетніков зазначив, що участь офіційної делегації мусульман України у Хаджі - це «не тільки питання духовного виміру, але також презентація нашої країни на міжнародному рівні». Також Ю.Решетніков наголосив, що Комітет зацікавлений та сприятиме подальшому розширенню діяльності Ради.

Присутні представники Духовних управлінь і центрів мусульман України вкотре наголосили на відкритості своєї діяльності та на вільному доступі до участі в роботі Ради всіх мусульманських організацій України.

Участь у засіданні взяли керівники Духовного управління мусульман Криму, Духовного управління мусульман України «Умма», Релігійного управління незалежних мусульманських громад України «Київський муфтіят», голова Держкомнацрелігій Юрій Решетніков, Заступник голови Держкомнацрелігій Микола Новиченко, інші відповідальні працівники Комітету.

Довідка: Відповідно до свого положення, Рада є добровільним представницьким, консультативно-дорадчим органом мусульман України, утвореним з метою сприяння розвитку мусульманської умми, як загальноукраїнської, так і регіональної спільності громад мусульман України, зміцнення взаємопорозуміння і взаємоповаги між всіма мусульманськими організаціями України, координації взаємодії та діалогу між духовними управліннями і центрами мусульман України з органами державної влади.

До основних завдань Ради відноситься представництво інтересів громадян України, що сповідають іслам, сприяння забезпеченню їх прав та забезпечення врахування думки мусульманських організацій України у процесі підготовки та прийняття органами державної влади та управління України рішень з питань, що стосуються релігійного життя громадян України.

За матеріалами сайту Держкомнацрелігій

Посилання на тему:

Уперше в Україні створена рада, яка об’єднає мусульман країни

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.