Крим прийняв естафету зустрічей на тему родини в містах України

1
Всеукраїнський комітет з питань сім'ї та молоді ВАГО «Альраїд» проникнутий метою допомогти мусульманським сім'ям, які живуть серед немусульман
26.04.2010
Оцініть статтю: 
(267 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

По закінченню Року мусульманської сім'ї в Європі (2009 рік) заходи, спрямовані на зміцнення сімей в європейських країнах, не припиняються. Цикл таких заходів в Україні продовжила конференція - «Щаслива сім'я - запорука здорового суспільства», проведена Всеукраїнським комітетом з питань сім'ї та молоді ВАГО «Альраїд» та Ісламським культурним центром «Створення» у місті Сімферополь.

24 квітня мусульманки з різних міст Криму та областей України зібралися, щоб почерпнути корисних знань з п'яти доповідей, що торкнулися всіх сторін сімейного життя.

Неодруженим дівчатам висвітлили практичні рекомендації для успішного вибору супутника життя. Вже існуючим сім'ям розкрили секрети сімейного щастя.

Присутнім розповіли про те, чим є справжня мусульманська сім'я, які стосунки складаються між подружжям і якими правилами вони регулюються. Всі сімейні обов'язки і функції, що покладаються на кожного з членів сім'ї, спрямовані на її зміцнення і благополуччя, а згоду з ними доповідачки назвали «єдино правильною формою спілкування чоловіка і жінки, що перебувають у шлюбі».

У доповіді «Метелики в раю» йшлося про правильне виховання дітей, про те як допомогти нашим «метеликам» долетіти до раю! Мусульманки підкреслили, що «якщо ООН почала виявляти турботу про дітей і прийняла спеціальний документ, Декларацію прав дитини, в 1959 році, то іслам приділяє увагу питанням дитинства вже більше тисячі чотирьохсот років, забезпечивши своїми благородними принципами постійну турботу про дітей, гарантуючи їм права ще до того, як вони народжуються».

Темою наступного доповіді було розлучення. З назви було зрозуміло, що це «Найбільш ненависне Аллахові ...» з усього, що дозволено в ісламі. Розлучення - це завжди розпад сім'ї, внаслідок якого найбільше страждають діти.

У доповіді «Міцний фундамент - стійкий дім» основний акцент було зроблено на тому, від чого ми повинні берегти свої сім'ї, живучи в аморальному немусульманському суспільстві, а саме від поганих традицій, що суперечать Ісламу.

Після всіх доповідей було надано час для запитань, які виникали під час конференції або ж взагалі цікавили сестер, що дозволило слухачам винести максимальну користь з цієї актуальної зустрічі. І не тільки слухачам. Одна з доповідачок, глава Жіночої громадської організації «Марьям» Ольга Фриндак, поділилася: «В процесі підготовки, дослідження матеріалів по темі, виявилося так багато цікавих і корисних деталей, про які мені раніше не доводилося знати або звертати увагу!».

Виставка-продаж жіночого мусульманського одягу

Виставка-продаж жіночого мусульманського одягу

Як і обіцяли організатори, учасників та гостей заходу чекала виставка та продаж жіночого мусульманського одягу і традиційне східне частування.

Те, що інститут сім'ї та шлюбу терпить глибоку кризу, явно для всієї країни. Тому важливість таких заходів неможливо переоцінити. У цьому вже переконалися мусульмани Луганська, Донецька і Києва. Всеукраїнський комітет з питань сім'ї та молоді проникнутий метою допомогти мусульманським сім'ям, які живуть серед немусульман.

Суспільство - це велика річка, чистота якої залежить від її витоку. І саме сім'я є тим самим витоком, від чистоти якого залежить процвітання і благополуччя нашої багатонаціональної і полікультурної держави.

Власкор.

Посилання на тему:

У Сімферополі мусульманки обговорять секрети сімейного щастя

У Луганську відбувся семінар «Достоїнства мусульманської сім'ї»

У Києві відбувся сімейний семінар «Квітучий сад благої сім’ї»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.