В Криму пройшов літній мусульманський табір для дітей-сиріт

1
Біля 80 дітей мале нагоду відпочіти у літнему мусульманскому таборі у Криму.
20.07.2010
Оцініть статтю: 
(373 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Кращий дитячий відпочинок на канікули - це, безсумнівно, літній табір. Разом з цим завжди згадуються вогнища, захоплюючі ігри, знайомства з новими друзями і море емоцій, спогади про які багато років зігрівають душу. А що говорити про дітей-сиріт, позбавлених батьківського тепла. Подарувати їм вражаючі й незабутні моменти дитинства щорічно прагне Всеукраїнська асоціація громадських організацій «Альраїд», під опікою якої знаходиться понад 1000 сиріт.

За словами організаторів, з перших хвилин спільного відпочинку можна було відчути теплоту і райдужність дітей. Їх очі й усмішки говорили про те, що вони весь рік чекали на довгоочікуваний відпочинок. Наче весела карусель закрутилося життя у таборі: ранкова зарядка, ігри, розважальна програма, творчі та пізнавальні заняття про іслам.

Головною метою, з якою організатори жили протягом всього часу у таборі, було подарувати дітям знання, які стануть в нагоді надалі: стовпи ісламу і віри, важливість здійснення молитви, читання Корану, ранкове і вечірнє поминання Аллаха. Практичні заняття принесли величезну користь, адже як спостерігалося, дітлахи навчилися правильно обмиватися, молитися, читати дуа (благання) до і після їжі. Радує, що діти активно брали участь у повсякденному житті табору, виявляючи пунктуальність у дотриманні програми.

Протягом тижня, вожаті прагнули навчити дітей бути відповідальними, виявляти турботу та діяти в колективі. Для цього більше 80 дітей були поділені на 7 груп, кожна з яких на один день брала на себе обов'язки організувати відпочинок іншим. Чергові по табору повинні були вчасно розбудити всіх на ранкову молитву, накрити столи під час їжі, підготувати вечірню розважальну програму.

Велику роль у житті табору приділяли спорту. Кожен день починався з ранкової зарядки, а під вечір вожаті разом з дітлахами грали у футбол або ходили на море.

Роботу вихователів можна описати одним із хадисів Пророка Мухаммада (нехай благословить його Аллах і вітає), де посланник Аллаха сказав: «У Раю я буду настільки ж (близький) до опікуна сироти».

В Асоціації мають намір і надалі дарувати дітям подібні зустрічі, яких учасники табору пообіцяли дуже чекати.

За матеріалами arraid.org

Посилання на тему:

Перша леді Сирії: “В ісламському суспільстві немає покинутих сиріт і залишених напризволяще жінок”

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.