Із Криму в хадж вирушили 43 чоловіка

1
Паломники із Криму перебуватимуть у Саудівській Аравії 20 днів.
08.11.2010
Оцініть статтю: 
(431 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

4 листопада у священну путь для здійснення хаджу з Криму вирушили 43 мусульманина, серед яких 5 жінок. Про це інформаційному агентству QHA повідомили у Духовному управлінні мусульман Криму.

За даними ДУМК, прочани о 20.30 виїхали із Сімферополя у Донецьк, звідки через Стамбул вони відправляться до Медини. У Медині українські мусульмани пробудуть перші п'ять днів, після чого прибудуть до Мекки.

Всього паломники перебуватимуть у Саудівській Аравії 20 днів.

Перед відправленням, 2 листопада у Сімферополі для всіх кримських паломників було проведено збори, під час яких їх проінструктували щодо правил поведінки при здійсненні обрядів хаджу.

Прочани ділилися враженнями, кажучи про те, що дуже щасливі, що їм вдалося відправитися у священну путь. Вони побажали кожному мусульманинові, щоб Аллаг допоміг і їм здійснити хадж.

Зазначимо, що цього року вартість поїздки становить 3,5-4 тис. доларів США.

За 3,5 тис. доларів США - вартість економ-класу - паломники будуть проживати у готелі в Медині за 450 метрів від Масджид аль-Набаві (Мечеть Пророка), а в Мецці - за 4,5 км від Аль-Масджид аль-Харам (Заборонена мечеть).

Також у суму входить вартість квитка на проїзд, оформлення візи, оплата обслуговуючих Саудівських організацій, гід (у кожній групі), бейджик і брошури.

Харчування не входить у програму.

За 4 тис. доларів США - вартість поїздки класу «А» - у програму 20-денного перебування у прощі входить відвідування Медини.

Обслуговування під час Машаар (відвідування Міни та Арафата) стандартне. У Мецці проживання передбачено в готелі у районі Азізія або Шішша, пряме транспортне сполучення.

Крім того, передбачено дворазове харчування - сніданок і вечеря під час хаджу (без Машаар) плюс гарячі та холодні напої в Міна.

Також передбачено транспорт до джамі Аль-Масджид аль-Харам.

Під час відвідування Міни та Арафата - проживання у спеціальному наметі в Міна поряд із Джамарат (міст, який використовується мусульманами під час обряду побиття диявола камінням).

Обслуговування включає квиток, транспорт, візу, оплату обслуговуючих Саудівських організацій, гіда (у кожній групі), бейджик і брошури.

Крім того, паломникам буде надано сумку з усіма необхідними для хаджу речами (іхрам - спеціальний одяг паломника, килимок для молитви, книги для дуа, набір для особистої гігієни), курбан (баран для жертвопринесення) і вода Зам-Зам (каністра об'ємом 10 л).

Як повідомлялося раніше, підготовкою та відправленням прочан із нашої країни займається Рада духовних управлінь і центрів мусульман України при Державному комітеті України у справах національностей та релігій.

При цьому організацією поїздки паломників з України до Саудівської Аравії займається турфірма «Космос Тревел Стар», єдина в Україні компанія, що має повний пакет дозвільних документів для відправлення мусульман у хадж.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Новини

190 українських мусульман вирушають у хадж

Прийом документів охочих зробити хадж цього року завершується 15 жовтня, - ДУМК

Кримський Муфтіят отримав 200 місць на здійснення хаджу

ДУМК запрошує зробити умру

Кримські мусульмани отримали можливість зробити хадж безкоштовно

Статті

Подих хаджу

Введення в хадж для віруючих інших релігій

Хадж в історії

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.