Міліція відмовилася порушувати кримінальну справу про пожежу в мечеті під Сімферополем

1
Експерти, які провели на місці події комплексний аналіз можливих причин пожежі, зазначили, що правоохоронці не знайшли слідів навмисного підпалу.
15.01.2011
Оцініть статтю: 
(305 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Головне управління МВС України в Криму ухвалило рішення не порушувати кримінальну справу за фактом пожежі в недобудованій мечеті в селі Мирному Сімферопольського району.

За інформацією кримського главку міліції, експерти, які провели на місці події комплексний аналіз можливих причин пожежі, зазначили, що правоохоронці не знайшли слідів навмисного підпалу.

Як повідомили сьогодні «Новому Регіону» у Відділі зв'язків з громадськістю республіканського главку міліції, рішення про відмову в порушенні кримінальної справи було прийняте ще 30 грудня.

«Вандалізм» і «провокація»

Нагадаємо, пожежа в недобудованій мечеті сталася в ніч з 24-го на 25-е грудня. Інформація про пожежу надійшла о 3.50 від водія, що проїздив по Об'їзній трасі і побачив будівлю, що горіла. За словами начальника Сімферопольського райвідділу МНС Андрія Косолапова, на моменту прибуття пожежного підрозділу вже практично нічого було гасити, крівля обвалилася, а поблизу не було ніяких будов.

Духовне управління мусульман Криму 27 грудня виступило із заявою, в якій назвало пожежу в недобудованій мечеті підпалом, «умисним злочином, направленим на дестабілізацію міжконфесійного миру в Криму» і зажадало від правоохоронних органів прийняти невідкладні заходи для встановлення осіб, що вчинили підпал і передати їх суду.

Кримсько-татарський Меджліс, як і Муфтіят, вважає, що причиною пожежі був підпал.

«Там [на місці пожежі] були мокрі колоди, була потрібна неабияка кількість бензину, щоб все спалахнуло», — заявив голова Меджлісу Мустафа Джемільов.

При цьому він назвав подію черговим актом вандалізму, направленим проти кримських татар на півострові.

За матеріалами «Новий регіон»

Посилання на тему:

Джемільов назвав пожежу в мечеті під Сімферополем черговим актом вандалізму проти кримських татар

Недобудовану мечеть під Сімферополем підпалили, щоб дестабілізувати ситуацію у Криму, – вважають в ДУМК

В Меджлісі вважають, що правоохоронці навмисно не розслідують акти вандалізму проти кримських татар

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.