Україна підтримує резолюцію ООН щодо Лівії

Україна підтримує резолюцію ООН щодо Лівії
19.03.2011
Оцініть статтю: 
(352 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Україна підтримує резолюцію Ради безпеки ООН щодо ситуації в Лівії та неухильно її виконуватиме. Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко сьогодні в Інституті міжнародних відносин у Києві.

«Для нас надзвичайно важливо, щоб припинилося насильство, щоб припинилися військові дії. У цьому контексті ми підтримуємо ухвалення резолюції Ради безпеки ООН сьогодні вночі», - сказав міністр.

За його словами, Україна вважає дуже важливими ті положення резолюції, які стосуються захисту цивільного населення Лівії, а також того, щоб повітряний простір цієї країни був відкритий для подальшої евакуації іноземних громадян.

За його словами, Україна проводить консультації з міжнародними партнерами для того, щоб разом знайти «найбільш адекватне рішення для цієї ситуації».

Він зазначив, що Україна виходитиме з того, що Рада безпеки ООН – єдиний уповноважений міжнародний орган, який має право ухвалювати рішення про застосування сили.

«Але ми сподіваємося, що необхідність застосування сили не виникне», - додав Грищенко.

Міністр також зазначив, що Україна закликає лівійців усвідомити, що доля їх країни в їх власних руках і кровопролиття повинне бути зупинене.

За його словами, головний пріоритет України в ситуації з Лівією незмінний і полягає в тому, щоб врятувати українських громадян, більшість яких виконують благородну місію, а саме надає меддопомогу потерпілим.

«Тому для нас принципове значення має положення резолюції Ради безпеки ООН про те, що в умовах впровадження безполітної зони на території Лівії існуватиме можливість проведення гуманітарних операцій, зокрема, з метою евакуації», - сказав голова МЗС.

Грищенко також підкреслив, що українська влада й надалі докладатиме зусилля для забезпечення евакуації з Лівії тих українських громадян, які виявлять відповідне бажання.

За матеріалами «Українська правда»

Посилання на тему:

Мусульмани України висловили серйозну заклопотаність у зв'язку з ситуацією у Лівії

Із Лівії розпочалася евакуація українських громадян

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.