У мечеті Стаханова відбувся релігійно-просвітницький семінар

1
Семінар у стаханівській мечеті
21.03.2011
Оцініть статтю: 
(274 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

20 березня 2011 року в мечеті м. Стаханова відбулася зустріч імамів, голів і активістів мечетей і мусульманських релігійних общин з таких міст Донбасу як Донецьк, Луганськ, Константинівка, Сніжне, Алчевськ, Брянка, Ровеньки і Сіверодонецьк.

Організаторами зустрічі виступили мусульманська релігійна община «Ан-Нур», що входить до складу Духовного Управління Мусульман України «Умма», в особі голови Сабітова Рузаліна Мубаракшиновича й імаму мечеті Ахмедова Адгема Юнусовича, а також Всеукраїнська асоціація громадських організацій «Альраїд».

Спеціально з цієї нагоди були підготовлені ряд лекцій на такі теми як «Дорога до Аллаха – молитва», яку розкрив запрошений з Києва голова ВАГО «Альраїд» доктор Ісмаїл Кади; «Фікх ісламської меншини в Європі», підготовленої головою мусульманської релігійної общини «Дуслик» Хуснутдіновим Рустамом на основі книги шейха Юсуфа Аль-Кардаві з однойменною назвою; «Розуміння пріоритетів», підготовленої імамом мечеті Ісламського культурного центру м. Донецьк Хабібутдіновим Ринатом також на основі книги Юсуфа Аль-Кардаві з однойменною назвою; «Молитва – ключ Ісламу», яку розкрив імам соборної мечеті м. Луганськ Мухаммад Алустаз.

Організатори з гордістю зазначають, що поступово подібні зустрічі переходять у формат щомісячних релігійно-просвітницьких семінарів і сподіваються, що подібні заходи ще не раз зберуть мусульман і в інших мечетях Донбасу.

За матеріалами «Іслам у Донбасі»

Посилання на тему:

В Донбасі завершився 6-й сезон релігійно-просвітницького каравану «Милість для світів»

У Донецьку провели тренінг з ораторського мистецтва для імамів і проповідників

Донецькі й луганські мусульмани зустрілися «ради Аллаха»

Голова Донбаської ісламської організації призначений на державну посаду

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.