Муфтій ДУМУ «Умма» привітав новообраного лідера мусульман Молдови

1
Коран у подарунок - на знак духовної та релігійної єдності мусульман України і Молдови.
22.04.2011
Оцініть статтю: 
(267 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов від імені українських мусульман привітав одновірців Молдови зі знаменною подією у їхньому житті – визнанні Ісламу офіційною релігією у країні. Про це «Іслам в Україні» повідомили у прес-службі ДУМУ «Умма».

Після офіційного визнання ісламу офіційною релігією у Молдові, у країні було створене релігійне об’єднання мусульман під назвою «Liga Islamica din Republica Moldova». Першим муфтієм мусульман Молдови був обраний шейх Сергій Сокирка (Sergiu Sochirca) – громадянин Молдови та етнічний молдованин.

В урочистостях з цієї нагоди, що відбулися 17 квітня у Республіканському палаці Кишинева, взяли участь муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саід Ісмагілов, посол Сполучених Штатів Америки Асіф Чадрі, муфтій м. Констанца (Румунія) Барі Нердін, дипломати з мусульманських країн, представники ООН, а також велика кількість мусульман Молдови.

Виступаючи на урочистому заході, муфтій ДУМУ «Умма» Саід Ісмагілов від імені мусульман України привітав мусульман Молдови з цією знаменною подією. Він побажав терпіння та успіхів новообраному першому муфтію Молдови, та подарував йому екземпляр Священного Корану на знак духовної та релігійної єдності мусульман обох країн.

Як повідомлялося раніше, Іслам був внесений до національного реєстру Молдови як релігія, яку можна офіційно сповідати на території країни. Услід за цим, 14 березня 2011 року Міністерство Юстиції Республіки Молдова зареєструвало «Liga Islamica din Republica Moldova». Мусульмани республіки отримали можливість відкрито сповідати свої релігійні приписи і стати активними членами суспільства.

Члени нового формування поставили за мету координувати процес ісламського релігійного розвитку в Молдові, консолідувати погляди мусульман, представляти їх інтереси у країні і за кордоном.

За матеріалами прес-служби ДУМУ «Умма»

Посилання на тему:

Вперше в історії Молдови мусульмани отримали можливість відкрито сповідати свою релігію

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.