Мечеть у Костянтинівці покликана відновити ісламські цінності

1
Мечеть у Костянтинівці
13.05.2011
Оцініть статтю: 
(297 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Завдання мечеті, яка нещодавно відкрилася у Костянтинівці, — залучити молоде покоління мусульман до своєї релігії, прищепити їм богобоязливість і моральність. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспондентові ВАГО «Альраїд» заявив голова місцевої мусульманської громади «Джерело» Афез Ширалієв.

«Дехто, хоч і народився мусульманином, не виконує приписів Всевишнього. А причина — ми не виховуємо наших дітей у дусі релігії. Це дуже непокоїть», — каже Ширалієв.

Він глибоко переконаний, що це і є причиною проблем у суспільстві, — наркоманії, алкоголізму, різних хвороб, — що в результаті призводить до морального руйнування як окремих осіб, так і суспільства в цілому.

На урочистому відкритті імам нової мечеті від усього серця подякував усім, хто допомагав у будівництві настільки необхідної культової споруди.

Раніше для здійснення п'ятничних молитов мусульманам Костянтинівки доводилося їздити до Донецька.

«Кількість віруючих зростала, і ми вирішили створити та зареєструвати мусульманську громаду «Джерело». Це відбулося у 2009 році, — розповідає імам. — Хвала Всевишньому, пізніше у нас з'явилася можливість придбати ділянку під будівництво. А потім, дякуючи нашим братам, ми вже змогли побудувати ось цю прекрасну мечеть».

Згідно з даними Держкомнацрелігій, за останні три роки кількість мечетей в Україні зросла на 50%, причому в першу чергу завдяки Херсонщині.

В цілому українські мусульмани мають у своєму розпорядженні 319 культових споруд.

За матеріалами arraid.org

Посилання на тему:

У мусульман Константинівки з'явилася власна мечеть

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.