В парламенті Туреччини виявилося більше кримських татар, ніж у Верховній Раді України

1
До складу парламенту Турецької республіки увійшли 4 етнічних кримських татарина
17.06.2011
Оцініть статтю: 
(236 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

За підсумками парламентських виборів у Турецькій Республіці, що відбулися 12 червня, депутатські мандати отримають 4 етнічних кримських татарина. При цьому до складу Верховної Ради України входить всього один представник кримськотатарського народу.

Як передає агентство «Крим24», перемогу на парламентських виборах у Туреччині здобула Партія справедливості і розвитку (Adalet ve Kalknma Partisi), очолювана нинішнім Прем'єр-міністром країни Реджепом Тайіпом Ердоганом.

За інформацією Вищої виборчої комісії Турецької Республіки, правляча партія набрала 49,83% голосів виборців, що дозволить їй отримати 326 мандатів. Крім Партії справедливості й розвитку, 10-процентний бар'єр подолали Республіканська народна партія (Cumhuriyet Halk Partisi) - 29,54% і Партія націоналістичного руху (Milliyetci Hareket Partisi) - 12,99% голосів. Ці політичні сили отримають 135 і 53 мандати відповідно.

Решту 36 місць у парламенті займуть незалежні кандидати, вибрані від областей країни.

Представники кримськотатарської діаспори Туреччини також пройшли до парламенту. За підсумками виборів депутатські мандати отримають 4 етнічних кримських татарина. Від Партії національного руху до парламенту пройшли Ісмет Біюкатаман, Неджат Єзенсой і Рухсар Демірель, а від Республіканської народної партії - Казім Курт.

Як відомо, єдиним кримським татарином у Верховній Раді України є голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов.

За матеріалами «Крим24»

Посилання на тему:

Кримський татарин боротиметься за крісло мера Сімферополя

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.