Українські мусульмани співчувають у зв'язку з трагедією у Норвегії

1
24 липня в пам’ять про загиблих у Норвегії відбулися жалобні заходи. (Фото: AFP)
26.07.2011
Оцініть статтю: 
(324 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Всеукраїнська асоціація громадських організацій «Альраїд» і Духовне управління мусульман України «Умма» висловлюють свої співчуття і солідарність із народом Норвегії у зв'язку з трагічними подіями 22 липня в Осло та на острові Утейя, де в результаті подвійного теракту загинули понад 90 людей.

«Ми рішуче засуджуємо ці жахливі напади, що забрали життя багатьох людей і спокій цілої нації; стали причиною глибоких психологічних травм у очевидців, що вижили, та їхніх сімей, а також спричинили руйнування», - йдеться у співчутті, розповсюдженому 25 липня прес-службою ВАГО «Альраїд» і ДУМУ «Умма».

Як зазначають автори звернення, якими «високими ідеалами» не виправдовували б свої дії терористи - метою будь-якого теракту є передусім залякування суспільства, його роздроблення і нарощування внутрішньої напруги та протистояння. Все це послаблює суспільство, підриває довіру його членів один до одного і їх здатність ефективно взаємодіяти, щоб запобігти подібним подіям у майбутньому і протистояти їм; а також для подальшої розбудови безпечного і благополучного громадянського суспільства та держави в цілому.

«У цей важкий момент хочемо висловити сподівання, що цих цілей не буде досягнуто і що народ Норвегії, у всьому його етнічному, релігійному та культурному різноманітті, збереже свою єдність як у цій непростій ситуації, так і надалі, виявляючи взаємну підтримку і взаємодопомогу» , - додають в Асоціації та Духовному управлінні, підкреслюючи, що подібні «варварські акти відкидаються як текстами Писань, так і загальнолюдськими моральними цінностями, і для винних не існує виправдання».

Мусульмани України висловлюють щиру підтримку народу Норвегії, частиною якого є багато послідовників ісламу, і бажають норвежцям «якомога швидше відновити безпеку й рівновагу, гідно й мудро пройти це випробування», а також просять «Аллаха Всемогутнього упокоїти з миром душі загиблих і якнайшвидше зцілити постраждалих від тілесних та душевних ран».

За матеріалами прес-служби ВАГО «Альраїд» і ДУМУ «Умма»

Посилання на тему:

Мусульмани України висловили серйозну заклопотаність у зв'язку з ситуацією у Лівії

Мусульмани України рішуче засудили теракт в аеропорту «Домодєдово»

Мусульмани України засуджують напад на церкву в Єгипті і закликають єгипетський народ об'єднатися

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.