Невідома користь посту

1
Доктор Білл Шернбер відзначає, що піст протягом одного місяця у році - це основа життя і молодості.
28.08.2009
Оцініть статтю: 
(360 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Ще 1400 років тому, коли піст став обов'язковим для мусульман, люди навіть уявити собі не могли його цілющу дію на організм, більше того його вважали знущанням, катуваннями для організму, але наукові дослідження у даній області дають вражаючі відомості про лікувальний вплив посту на організм у цілому.

Сьогодні наука однозначно встановила, що голодування корисне для здоров'я. У зв'язку з цим у 1952 році Мінздрав СРСР офіційно затвердив голодування як метод лікування.

Навіть атеїсти, що ще недавно вважали піст варварством над здоров'ям, під тиском експериментальних даних, були змушені визнати користь посту для здоров'я.

Так, приміром, радянські професори Ніколаєв і Нілов у журналі «Харчові продукти» у статті «Голод для здоров'я» ще у 1967 році писали: «Через погіршення екології у містах, щоб бути здоровим, очиститися від шлаків і зайвих жирів, людина повинна голодувати не менше трьох і не більше чотирьох тижнів на рік». Голод - потужний сплеск для організму, у ході якого захисні сили організму отримують сильний поштовх.

Людський організм створений за таким механізмом, відповідно до якого при припиненні надходження їжі вся енергія витрачається на очищення організму від шкідливих мікробів, хворих тканин, пухлин і шлаків.

У чому ж мудрість посту? Для чого він вказаний мусульманам як обов'язкове приписання? Ще на зорі Ісламу Всевишній сказав Мухаммаду (мир йому і благословення) у Священному Корані (зміст): «A щоб ви пocтилиcя, це - краще для вac, якби ви знaли» (Коран, 2:184).

Наука заговорила про користь голодування для організму лише у XIX-XX століттях, у той час, як у хадисі, переданому від Пророка (мир йому і благословення) ще 1400 років тому, сказано: «Постіться - одужаєте».

Широкою популярністю користуються книги Поля Брегга, Малахова та ін. про лікування голодом.

Нині лікування голодом стало модним явищем. На Заході існують навіть спеціальні клініки, де багато хвороб лікують голодуванням.

Дослідник, доктор медицини Роберт Бартлоу експериментально довів, що піст має вражаючу силу очищати організм і навіть здатний ліквідувати пухлини на початковій стадії. Зокрема, він пише: «Поза всяким сумнівом, піст має дієвий вплив в очищенні організму від мікробів».

Спостерігаючи за голодуючими, вчені виявили непояснене поліпшення здоров'я і вилікування від різних захворювань. Експериментально доведено, що піст значно зменшує вміст холестерину у крові, що зменшує ризик ішемічної хвороби серця, названої «вбивцею XX-го століття».

У США експериментально доведено, що піст благотворно впливає на вміст цукру у крові й кислотність шлункового соку, утримуючи його у межах норми без будь-яких препаратів.

Вивчаючи вплив голоду, вчені Німеччини прийшли до висновку, що ідеальним є голодування, при якому виключається будь-який прийом їжі або води, при виконанні легкої роботи, від 10 до 15 годин, протягом мінімум трьох або максимум чотирьох тижнів.

Доктор Білл Шернбер відзначає, що піст протягом одного місяця у році - це основа життя і молодості.

Це все говориться про лікування хвороб голодуванням і про його користь для тіла. Якщо ж говорити про нервово-психічне здоров'я, то й для нього користь чимала. Найголовніше щодо цього - виховання волі і богобоязливості у людини. Придушуючи найсильніший інстинкт протягом одного місяця, людина виробляє сильну волю, і її розум бере гору над пристрастями, вона робить крок на шляху перетворення з раба пристрастей в їхнього хазяїна.

Відмовляючись від їжі тільки тому, що її бачить Аллах, людина й надалі буде остерігатися всього гріховного, усвідомлюючи контроль Всевишнього над собою.

По фізіології, для закріплення рефлексу достатньо близько одного місяця. Так, у того, хто дотримується посту, протягом місяця закріплюється рефлекс на відмову від богопротивного.

Більше того, як відзначає доцент, доктор медичних наук ДДМА М. Магомедов, виявляється, саме на місяць Рамадан припадає зміна річних біоритмів людини. Тобто у цей час йде біоритмічне перенастроювання організму на майбутній рік. У цей час в організмі подавлені всі секреції травного тракту, отже, прийом їжі у світлий часу, коли у травних секретів найменша активність, організм дуже важко сприймає.

Саме тому у тих, хто не дотримується посту протягом місяця Рамадан, спостерігається загострення захворювань шлунково-кишкового тракту.

Дослідження вчених Одеського медінституту показали, що голодування виводить із організму отрути краще, ніж будь-який препарат. Наприклад, під час посту виведення аміаку збільшується у 100 разів.

Немає жодних сумнівів у тому, що наука відкриє ще багато мудростей у приписанні посту, ін ша Аллах.

Абдула ҐАДЖІЄВ

За матеріалами газети «Ассалам»

Посилання на тему:

Коли відчиняються ворота Раю

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.