Мер Сімферополя не проти будівництва Соборної мечеті, але в іншому місці

1
Газа. Місто треба відновлювати після операції "Литий свинець". Фото AFP
1
«Ми пропонуємо інше місце, так само у районі об'їзної і на вищому місці, яке дальші і від водоймища, і від лікарні, і ще раз хочу сказати, що ніхто не проти будівництва», - сказав Геннадій Бабенко.
1
1
07.05.2009
Оцініть статтю: 
(359 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Міська адміністрація Сімферополя не виступає проти будівництва Соборної мечеті в межах міста, а, навпаки, вважає за честь, що мечеть знаходитиметься у Сімферополі як столиці Автономної Республіки Крим.

Про це сьогодні, 7 квітня, на міжвідомчій нараді правоохоронних органів щодо дотримання законності у сфері міжнаціональних відносин заявив мер Сімферополя Геннадій Бабенко.

За його словами, ніхто з керівництва автономії і, тим більше, з адміністрації міста не виступає проти будівництва Соборної мечеті. Однак, будівництво повинне проводитися не на тій території, на якій це планується робити.

«Територія площею 6 га. з частковим заходом у санітарну зону явно не підходить для будівництва споруди розмірами 99 на 99 метрів. Більш того, лісництво не дало відвід даної ділянки землі, і є рішення Вищого суду України про заборону відводу землі саме у цьому місці», - відзначив мер Сімферополя.

Також Геннадій Бабенко вказав на безпосередню близькість греблі Сімферопольського водоймища та лікарні з інфекційним і онкологічним відділеннями, що, на думку міського голови, також є негативними факторами для розміщення мечеті у цьому районі.

«Ми пропонуємо інше місце, так само у районі об'їзної і на вищому місці, яке дальші і від водоймища, і від лікарні, і ще раз хочу сказати, що ніхто не проти будівництва», - підсумував Геннадій Бабенко.

Нагадаємо, що 30 квітня під час зустрічі з керівництвом Меджлісу, постійний представник Президента України в АРК Леонід Жунько відзначив, що Соборна мечеть повинна бути побудована на затвердженому місці.

Озвучуючи позицію Президента щодо даного питання, Л. Жунько сказав: «Ми відстоювали, відстоюємо і будемо відстоювати надалі ту позицію, що дана мечеть повинна бути побудована на тому місці, яке було обрано, відведено і затверджено рішенням Сімферопольської міської ради».

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Соборна мечеть повинна бути побудована на затвердженому місці, - постпред Президента в АРК

Мер Сімферополя заговорив про компроміс у питанні будівництва Соборної мечеті

Екс-спікер кримського парламенту просить владу Сімферополя вирішити питання з Соборною мечеттю

Постпред Президента в Криму підтримав мусульман у прагненні законно одержати землю під будівництво Соборної мечеті

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.