Для кримських татар побудують 150 теплиць

Чи є у Дніпропетровську мечеть?
1
Проект Всеукраїнської Асоціації Громадських Організацій «Альраід» з будівництва теплиць у Криму завершений на 70%
1
10.07.2009
Оцініть статтю: 
(230 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У Криму при підтримці Всеукраїнської Асоціації Громадських Організацій «Альраід», а також ряду благодійних організацій, зокрема, кувейтського Дому закяту, почалася реалізація проекту з відновлення господарств сільського населення півострова, яке нараховує до 400 тисяч чоловік, побудувавши для них 150 теплиць.

Керівник проекту доктор Мохамед Тага вважає, що це починання дозволяє вести даваат (ісламський заклик), оскільки надає можливість безпосередньо спілкуватися з адресатами проекту, навчати їх ісламу і зав'язувати з ними хороші стосунки.

Доктор Тага розповів, що на першому етапі була проведена оцінка кліматичних умов і стану земель у регіоні, визначена цільова аудиторія проекту і вивчені ринки збуту овочів і фруктів, пише Іслам для всіх з посиланням на euro-muslim.com.

Також були організовані спеціальні навчальні програми для кримськотатарських фермерів, під час яких їм розповіли про особливості вирощування рослин у теплицях. Починаючим фермерам надали матеріали для початку робіт: добрива, насіння тощо.

Все це дозволило підтримувати постійний контакт із родинами, які отримали допомогу, проводити серед них ісламський заклик, усе більше прилучаючи їх до релігії.

Президент ВАГО «Альраід» доктор Ісмаіл Кади повідомив, що метою проекту є забезпечення самостійності і покращення рівня життя кримських мусульман, вирішення проблем бідності і безробіття, від яких потерпає 60% з них.

Доктор Кади висловив сподівання на успіх проекту, який дозволить мусульманським фермерам вийти зі своєю власною конкурентноздатною продукцією на ринок, який нині залежить від дорогої імпортної продукції.

Хоча реалізація проекту триває, вже на цьому етапі можна відзначити його досягнення. На сьогоднішній день теплиці побудовані у господарствах 100 кримськотатарських родин, які зустріли їх з великою вдячністю.

У сім’ї Аббасса Гафарова семеро чоловік. Він упевнений, що тепер йому не доведеться перебиватися випадковими заробітками, щоб прокормити родину. Він підносить молитви Всевишньому за те, що його проблеми вирішилися.

Аббасс планує вирощувати огірки і помідори, полуницю і редис, як він робив це раніше, поки йому не довелося піти з колгоспу.

ВАГО «Альраід» займався сільськогосподарськими проектами і раніше. З його допомогою кожна малозабезпечена татарська родина отримала корову, було організоване будівництво колодязів для сільськогосподарських потреб.

За матеріалами Іслам для всіх

Посилання на тему:

«Альраід» на XI Київському Міжнародному книжковому ярмарку

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.