Мусульмани відзначають свято жертвопринесення - Курбан-байрам (Відео)

1
Святкують Курбан-байрам чотири дні
14.11.2011
Оцініть статтю: 
(356 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

«Телеканал 24», 06.11.2011

У мечетях Криму в цей день збираються тисячі мусульман. Людей настільки багато, що мечеті не вміщають усіх, тож мусульмани моляться навіть просто неба.
Після святкового намазу поспішають додому, відвідують рідних та ходять у гості до стареньких і немічних.

«Таким чином, кожен мусульманин, кожен, хто комусь допомагає в таке свято, між ними бідними і багатими, заможними і незаможними - виникає розуміння, любов і взаємини», каже імам мечеті Кебір-Джамі Ніязі Рамазанов.

Головне дійство свята - жертвопринесення. Заможні обов’язково ріжуть тварин, третину м’яса залишають собі, решту - роздають малозабезпеченим. За повір’ям, таким чином мусульмани спокутують свої гріхи.

В селищі Ескі-Сарай під Сімферополем цього року вперше влаштували масове святкування Курбан-байраму. На території місцевої мечеті зібралося усе село кримськотатарська діаспора з Голландії допомогла купити сотню тварин, щоб роздати їх у свято усім присутнім.

«Сьогодні тут близько 100 тварин, які будуть принесені у жертву і розподілені серед мусульман, які мешкають у цьому районі та інших районах Криму», - сказав мешканець с. Ескі-Сарай Асан Єгізов.

Святкують Курбан-байрам чотири дні. Перший день свята для мусульман Криму - офіційно вихідний. На півострові, як відомо, мешкає 260 тисяч кримських татар, загалом - 13% населення автономії. Ще 30 тисяч, які сповідують іслам, є представниками інших національностей.

Оригінал публікації на сайті телеканалу 24

Публікації на тему в українських ЗМІ:

Азербайджанці України: Курбан-Байрам несе надію, достаток і любов (фоторепортаж)

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.