Виходить енциклопедія Ісламу в США

Виходить енциклопедія Ісламу в США
14.11.2007
Оцініть статтю: 
(129 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Після двох років значних досліджень і підготовчої роботи побачить світ «Енциклопедія Ісламу в США».

«Це перша спроба зібрати і класифікувати інформацію про різні сфери діяльності та життя мусульман Сполучених Штатів, які вносять величезний вклад в американську культуру, науку і мистецтво», - заявила Джоселін Цезарі, редактор Енциклопедії.

Як повідомляє "Дейерлер" з посиланням на Islam.Ru, двотомна енциклопедія дає загальне уявлення про мусульманські рухи, діячів, звичаї, свята та ін. Перший том - 300 статей розміщених в алфавітному порядку - містить інформацію про видатних представників ісламської громади Сполучених Штатів, як, наприклад нобелівський лауреат хімік Ахмед Зевайль. Другий том - 93 статті – включає промови, фетви, вірші та пісні мусульманських авторів.

«Іслам у США витканий із двох полотен: Америка і мусульманська релігія. Потрібно, щоб люди мали уявлення про обидва», - додала Цезарі, яка також є керівником програми «Іслам на Заході» у Гарвардському університеті.

Енциклопедія, вартість якої досягає в магазинах майже 200 доларів, була складена викладачами, випускниками, студентами Гарвардського університету, як послідовниками Ісламу, так і людьми інших переконань.

Останнє соціологічне дослідження показало, що більшість американців дуже мало знають про Іслам. Багато з них навіть не бачать нічого спільного між мусульманською релігією та християнством.

За матеріалами "Дейерлер"

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.