Арабська культура належить всьому людству, - міністр культури Сомалі

Арабська культура належить всьому людству, - міністр культури Сомалі
18.11.2008
Оцініть статтю: 
(289 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

«Ми робимо все для того, щоб арабська культура зберігалася й процвітала». З такою заявою виступили міністри культури арабських країн на конференції, що відкрилася в неділю, 16 листопада, у Дамаску, повідомляє Іслам.ру з посиланням на «Іслам в РФ».

Міністр культури Катару Хамад бін Абдулазіз Аль-Каварі відзначив, що арабську культуру неможливо уявити без арабської мови, яку «необхідно розвивати». Він також запропонував реалізувати програми з розвитку рідної мови в арабських країнах і впровадження її в молодіжному середовищі. Особливу увагу мові, на думку Аль-Каварі, повинні приділити країни регіону Перської затоки, де арабська мова, незважаючи на офіційний статус, переживає занепад і все більше поступається місцем англійській.

Сомалійський міністр культури і освіти Абдід Абдуллах Аль-Кахнав підкреслив, що арабська культура «давно вийшла за рамки однієї держави і навіть континенту». «Арабська культура - всесвітня культура, і вона належить не лише арабам, а й всьому людству».

Він також відзначив, що арабська культура невіддільна від культури ісламської, і тому культурна й історична спадщина арабів заслуговує на увагу вчених усього світу.

Міністри також обговорили програму, яка повинна бути реалізована в рамках оголошення нової культурної столиці арабського світу. Дамаск, оголошений Столицею арабської культури-2008, повинен передати естафету Єрусалиму.

За матеріалами Іслам.ру

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.