У м.Старий Крим буде музей кримськотатарської етнографії

У м.Старий Крим буде музей кримськотатарської етнографії
У м.Старий Крим буде музей кримськотатарської етнографії
15.04.2009
Оцініть статтю: 
(142 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У м. Старий Крим проводиться робота зі створення музею кримськотатарської етнографії та історії золотоординського періоду. Про це інформаційному агентству QHA повідомив директор музею Ільмі Ільясов.

За інформацією Ільмі Ільясова, музей буде створений на базі кримськотатарського культурно-етнографічного центру «Алемтаб». «На базі цього центру, що був організований у 1992 році, і планується створення музею кримськотатарської етнографії та історії золотоординського періоду», - відзначив І. Ільясов.
За його даними, недавно у м. Старий Крим відбулося виїзне засідання, у якому взяли участь міський голова Дмитро Чебишев, директор Республіканського кримськотатарського музею мистецтв Сафіє Емінова та інші особи. У ході засідання серед головних обговорювалося питання створення у цьому місті кримськотатарського музею. Також на зборах була визначена кандидатура директора музею, яким і став Ільмі Ільясов.
«Передбачається, що основу музею складуть експонати з колекції Марка Крамарова (заступник директора Ермітажу – ред.), які планується перевезти з Санкт-Петербурга, моя приватна колекція, а також пожертвування кримських татар», - відзначив Ільмі Ільясов.
За його словами, зараз у виставочному залі музею проводяться ремонтні роботи.

Даний музей стане філією Республіканського кримськотатарського музею мистецтв.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

У Криму відкрилася виставка «Хвала Аллагові, Господу світів»

В Бахчисараї виявлені ханські поховання

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.