Хадж крізь віки - виставка у Малайзії

1
Потрапляючи на виставку, відвідувачі ніби переносяться назад у часі.
23.11.2009
Оцініть статтю: 
(139 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Про те, як мусульмани робили щорічне паломництво до головної святині ісламу протягом 14 з лишком століть, довідаються відвідувачі виставки, що відкрилася недавно у Музеї ісламського мистецтва Малайзії (Islamic Arts Museum Malaysia, IAMM).

«Ми постаралися у захоплюючій манері підготувати прочан до того, що їх очікує під час хаджу, - розповів «Saudi Gazette» менеджер проекту Зулькифлі Ісхак, - хоча ця виставка не тільки для мусульман, а для всіх, що цікавляться ісламом».

«У наш вік великих швидкостей дістатися до Мекки стало відносно легко, але ж колись ця подорож розтягувалася на роки, - повідав директор музею Сайєд Мухаммад Аль-Бухарі. - Ми пропонуємо відвідувачам ніби перенестися назад у часі, щоб краще відчути важливість цієї події».

«Бути гостем Аллаха - це найвище устремління кожного мусульманина, - заявив міністр хаджу Джаміль Хір Бахарон. - Саме це відображає дух експозиції».

Виставка «На шляху у Мекку: голоси прочан протягом століть» відкрита до 23 січня, повідомляє «ІсламНьюз» з посиланням на «ІсламОнлайн».

За матеріалами «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

Новий фільм розповідає про подорож до Мекки

В Малайзії відкрився парк ісламської цивілізації

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.