Українські просвітителі та Іслам. Соломія Вівчар

Українські просвітителі та Іслам

Соломія Вівчар

Мусульманство ніколи не було чужим українській культурі, до нього завжди був інтерес, починаючи з часів Київської Русі і до наших днів. Це знайшло своє відображення у художній літературі, фольклорі і в перекладах.

Книга розповідає про мусульманські мотиви у в українській літературі, починаючи від найдавнішого її періоду. Особлива увага у виданні зосереджена на творчості видатних українських письменників і просвітителів – Григорія Сковороди, Пантелеймона Куліша, Тараса Шевченка, Івана Франка, Агатангела Кримського, Михайла Коцюбинського, Лесі Українки, а також твори українських письменників ХХ ст.

Це зокрема історичні романи «Людолови» Зінаїди Тулуб і «Мальви» Романа Іваничука, а також цикл романів про Роксолану (Осипа Назарука, Павла Загребельного і ін.), які можна об’єднати під терміном «роксоланіада». Окремий розділ видання присвячений перекладам Корану і перлин східної поезії українською мовою.

Книга буде цікавою для викладачів, студентів, аспірантів, а також усіх тих, хто цікавиться українською культурою і її зв’язками з ісламом.

Книгу можна придбати: Книгарня Є, Магазин східних товарів