Федерація ісламських організацій Європи написала Саркозі

Продовжено термін здачі робіт на V Всеукраїнський конкурс ісламознавчих досліджень
Федерація ісламських організацій Європи написала Саркозі
10.04.2012
Оцініть статтю: 
(273 оцінки)
Теги: 
oksana
Зображення користувача oksana.

Голова Федерації ісламських організацій Європи (FIOE) Шакіб Бенмахлуф (Chakib Benmakhlouf) у листі, опублікованому на її сайті 5 квітня, виказала стурбованість з приводу «позиції і заяв державних і політичних органів крізь деякі проголошені ними наміри відносно мусульман».

Крім того, організація вказала, що останнім часом зміст передач деяких інформаційних каналів межує з тим, що французьких мусульман, їх провідні організації та імамів «несправедливо відносять до зони підозр».

Нещодавно французька влада оголосила про відмову у в'їзних візах низці відомих мусульманських учених і діячів, які збиралися брати участь у 29-му щорічному з'їзді мусульман Франції.

Цей захід співпав із наклепницькою кампанією, яку ЗМІ розгорнули проти цих учених, пише «Іслам для всіх» із посиланням на офіційний сайт FIOE.

Нагадавши, що подібні кроки не лише несумісні з уявленням про елементарну пристойність, але й знаходяться в протиріччі з цінностями Французької Республіки, Федерація підкреслила, що влада несправедливо покладає важкий моральний тягар на плечі мусульманської громади, попри те, що серед жертв «тулузького стрільця» були й мусульмани.

У середині березня в Тулузі були здійснені напади на французьких військових та єврейську школу, у результаті яких загинули 7 осіб. Влада Франції звинуватила у вбивствах молодої людини алжирського походження Мохаммеда Мера (Mohammed Merah), який, нібито, вчинив їх під впливом ідей «аль-Каїди».

Федерація ісламських організацій назвала пригнічуючим той факт, що передвиборний період у Франції перетворився на «дешеве змагання кандидатів, прагнучих обійти один одного за рахунок того, що перекручують факти і нагнітають пристрасті, нацьковують громадян один на одного і створюють бар'єри в суспільстві тільки заради додаткових голосів або реклами».

Європейська мусульманська організація заявила, що подібна відповідь на «тулузький шок» погрожує серйозно підірвати такі цінності, як релігійні та особисті свободи, рівність, терпимість і взаємоповагу.

Назвавши цей підхід «безвідповідальним» і відволікаючим увагу від серйозних проблем суспільства, Федерація виказала надію, що «всі відповідні органи у Франції проявлять мудрість, широту поглядів, турботу про національну єдність, навіть в контексті політичної і передвиборної конкуренції».

За матеріалами islam.com.ua

Посилання на тему:

У Франції узаконили дискримінацію мусульман

Дискримінація у Франції носить релігійний характер - соціологи

Марсельський суд заборонив антиісламські постери, розклеєні партією «Національний фронт»

Французькі праві йдуть на вибори під антиісламськими гаслами

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.