«Ніхто не скаже, що іслам пригноблює жінку, якщо вона вдягнена красиво»

1
Фестиваль хіджабів у Єгипті
13.10.2009
Оцініть статтю: 
(112 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Кількість жительок Єгипту, що хочуть, відповідно до вимог релігії, покривати голову хусткою, останніми роками неухильно зростає. І, відповідно, збільшується попит на жіночі хустки - хіджаби, але це зовсім не означає, що єгиптянки готові купувати аби що - сучасні жінки віддають перевагу оригінальним моделям, адже не секрет, що хіджаб підкреслює красу і скромність його власниці.

Саме для того, щоб задовольнити різні смаки, і був організований перший у країні конкурс хіджабів, повідомляє «IslamNews» з посиланням на «ІсламОнлайн».

«Це дуже важлива подія у світі моди, на яку зібралися провідні дизайнери щоб обмінятися інноваційними ідеями, здатними, можливо, повністю перевернути наші уявлення про цю деталь одягу, - вважає одна з учасниць конкурсу, модельєр Ясмін Мохсен. - І завдяки появі нових моделей напевно ще більше жінок захочуть носити хіджаб».

Організатори фестивалю відзначають, що хотіли продемонструвати, як чудово нарядні хіджаби поєднуються з напруженим діловим життям міста, і навіть прикрашають його.

Одна з провідних єгипетських дизайнерів Вегдан Хамза, що займається розробкою хіджабів уже 30 років, покладає на цей конкурс великі надії, вважаючи, що він може покращити відношення до ісламу і мусульман у всьому світі.

«Люди у немусульманських країнах часто мають неправильні уявлення про мусульман, - говорить вона. - Ці уявлення можна змінити, якщо мусульманки будуть одягатися красиво».

«Тоді вже ніхто не зможе сказати, що іслам проти жіночої краси і моди», - додає вона.

Роботи дизайнерів виставлені на сайті фестивалю, де кожний може проголосувати за модель, яка йому сподобалася. З урахуванням підсумків голосування журі визначить переможця, який одержить грошовий приз.

За матеріалами «IslamNews»

Посилання на тему:

Чеченцям запропонували високу моду з національним акцентом

У Саудівській Аравії пройде конкурс краси "Місс моральність"

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.