Правозахисники гостро критикують «Ізраїль»

У Чечні відкрили найбільшу в Європі мечеть
1
«Ця ситуація повільно погіршується, проблеми накопичуються. Це - катастрофа з довкіллям у підвішеному стані. Потрібно негайно щось робити, щоб не дати Ґазі перетворитися на місце, де життя стане неможливим», - Марк Баттл.
1
27.10.2009
Оцініть статтю: 
(405 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Правозахисна організація «Міжнародна Амністія» звинуватила «Ізраїль» у тому, що він не дає палестинцям доступу до мінімуму чистої питної води.

«Амністія» вважає, що це дискримінувало палестинців на окупованому Західному березі, тоді як у Ґазі через ізраїльську блокаду система водопостачання і каналізація опинилися у критичному стані, повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

Правозахисники кажуть, що ізраїльтяни споживають вчетверо більше води, ніж палестинці, і що деякі палестинці мають не більше 20 літрів води на добу - це мінімум рекомендований гуманітарними організаціями в умовах надзвичайних ситуацій.

Звіт стверджує, що «Ізраїль» не дозволяє палестинцям на Західному березі копати колодязі і навіть знищує цистерни і ємкості, у яких палестинці тримають воду, тоді як ізраїльські поселенці плавають у басейнах і поливають свої сади.

«Ізраїль» також не допускає палестинців до будівельних матеріалів, необхідних для відбудови водогонів, пояснюючи це тим, що ними для нападів може скористатися ХАМАС.

Водогін у Газа у критичному стані

ООН каже, що прибережні джерела питної води і підземний очисник є настільки забрудненими морською водою і каналізаційними стоками, що лише 10% тих запасів є придатними для споживання.

Речник доброчинної організації «Оксфам» Марк Баттл вважає, що на карту поставлено майбутнє палестинських територій.

«Ця ситуація повільно погіршується, проблеми накопичуються. Це - катастрофа з довкіллям у підвішеному стані. Потрібно негайно щось робити, щоб не дати Ґазі перетворитися на місце, де життя стане неможливим», - заявив пан Баттл.

«Ізраїль» вважає звіт перекрученим і каже, що палестинці отримують більше води, ніж визначено у мирній угоді, укладеній в Осло наприкінці дев'яностих.

Він звинувачує палестинців у розбазарюванні водних ресурсів.

За матеріалами української служби Бі-Бі-Сі

Посилання на тему:

Новини

Комісія ООН обговорить військові злочини «Ізраїлю» у секторі Газа

«Le Temps»: Палестинцям є за що ображатися на світ

Після бійні у секторі Газа на світ почали з'являтися діти із вродженими вадами

«Хамас» - це не «Аль-Каїда»

Статті

Чи можуть влаштувати геноцид жертви голокосту?

Неспростовні факти про ХАМАС і війну в Газі

Бойню в Газі повинен розбирати міжнародний трибунал

Російський політолог: Боротьба палестинців - це боротьба за пріоритет цінностей християнства й ісламу над новим типом фінансового матеріалізму і фашизму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.