Генсек ООН закликав «Ізраїль» припинити провокації у Єрусалимі

1
«Ізраїль» руйнує будинки палестинців
06.11.2009
Оцініть статтю: 
(172 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав«Ізраїль» припинити руйнування палестинських будинків, розширення єврейських поселень на окупованих територіях та інші «провокаційні дії» у Східному Єрусалимі, які ізраїльська влада активізувала останнім часом, говориться у заяві офіційного представника генсека, розповсюдженій у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку у вівторок ввечері. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радіо «Маяк».

Раніше у вівторок єврейські поселенці захопили будинок, що належав палестинській родині, після того, як одержали відповідну постанову ізраїльського суду. В останні тижні у Східному Єрусалимі розширюється будівництво незаконних поселень у порушення зобов'язань «Ізраїлю» по «дорожній карті» близькосхідного врегулювання, погодженій сторонами. Зокрема, «Ізраїль» проводить розкопки поблизу однієї із головних святинь ісламу - мечеті Аль-Акса, а також руйнує будинки палестинців.

«Генеральний секретар вкрай стривожений продовженням дій «Ізраїлю» у Східному Єрусалимі, включаючи руйнування палестинських будинків, вигнання палестинських родин і вселення поселенців у палестинські квартали. Сьогоднішнє вигнання із житла палестинської родини - лише останній з інцидентів. Такі дії нагнітають напруженість, викликають страждання і підривають довіру», - говориться у заяві.

У зв'язку з цим, як зазначено у документі, генсек «закликає «Ізраїль» припинити такі провокаційні дії» і знову вимагає від Тель-Авіва виконати зобов'язання по «дорожній карті», розробленій «квартетом» посередників (РФ, США, ЄС, ООН). У тому числі Пан Гі Мун закликає «заморозити активність поселенців, включаючи природний приріст» населення на окупованих територіях, демонтувати пости охорони поселенців, відкрити законні палестинські органи влади у Східному Єрусалимі, діяльність яких була раніше насильно перервана.

Нагадаємо, що минулого тижня делегація Палестини попросила Раду безпеки ООН вжити термінових заходів щодо «Ізраїлю» у зв'язку із загостренням ситуації у районі Храмової гори в Єрусалимі, де знаходяться святині ісламу й іудаїзму.

За матеріалами РБК-Україна

Посилання на тему:

Комісія ООН обговорить військові злочини «Ізраїлю» у секторі Газа

«Le Temps»: Палестинцям є за що ображатися на світ

Після бійні у секторі Газа на світ почали з'являтися діти із вродженими вадами

Правозахисники гостро критикують «Ізраїль»

''Насильство у Газі було поширеною практикою''

«Ізраїль» веде палестинців до катастрофи

ООН має намір висунути проти «Ізраїлю» обвинувачення у здійсненні військових злочинів

Ізраїльськими злочинами займеться Гаазький суд

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.