Експерти: 85% жертв “Аль-Каїди” - мусульмани

1
Дослідники із Центру боротьби з тероризмом дійшли до висновку, що 85% жертв терактів “Аль-Каїди” за 2004-2008 роки склали мусульмани.
17.12.2009
Оцініть статтю: 
(160 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Більшість жертв терактів, організованих “Аль-Каїдою”, становлять мусульмани, що проживають у мусульманських країнах, свідчить останній звіт американської Військової академії у Вест-Пойнті.

Як випливає з доповіді, останніми роками простежувалася тенденція до збільшення постраждалих послідовників ісламу від цієї організації. У 2006-2008 роки 96% жертв були жителями мусульманських країн і лише 2% - вихідцями із країн Заходу. Проте, лідери “Аль-Каїди” продовжують стверджувати, що їх головною мішенню є жителі Заходу, а загибель мусульман - ненавмисний результат насильства.

“Ми не вбиваємо безневинних: ні в Багдаді, ні в Марокко, ні в Алжирі, ні де-небудь ще”, - заявив у 2007 році Айман Аль-Завахірі під час онлайн-форуму, коли його звинуватили у вбивстві невинних мусульман.

Дослідники з Вест-Пейнту роблять висновок, що з кожним роком “Аль-Каїда” стає все більше нерозбірливою у своїх жертвах, пише «Іслам для всіх».

“Аль-Каїда” називає себе авангардом мусульманського світу, який відданий ісламських цінностям і захищає мусульман від західних сил, але її поведінка свідчить про жорстокість до тих, кого вона нібито захищає”, - вважають вони.

У 2007 році за межами зон воєнних дій в Афганістані й Іраку 99% жертв “Аль-Каїди” склали жителі мусульманських країн, у 2008 році їх було 96%.

Буквально через кілька годин після оприлюднення звіту “Аль-Каїда” опублікувала відеозапис, у якому спростувала свою участь в організації вибухів у Пакистані, у результаті яких загинули сотні цивільних осіб. 17-хвилинний відеоролик під назвою “Муджахидіни не переслідують мусульман” містить запис виступу американського члена “Аль-Каїди” Адама Гадана.

Організація сподівається зміцнити свою репутацію, звинувачуючи в організації вибухів у Пакистані американську і пакистанську спецслужби.

“Муджахидіни заявляють про свою невинність у цих атаках і стверджують, що вони є частиною цинічної, продуманої й таємної міжнародної кампанії, розгорнутої світськими політичними силами”, - заявив Гадан.

За матеріалами “Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Новини

Західні ЗМІ не повідомляють правди про Іслам - радниця Асада

«Хамас» - це не «Аль-Каїда»

Статті

Коранічне тлумачення питань миру, ненасильства і міжнародної безпеки

Ознаки псевдоісламського екстремізму

Бенкет під час чуми

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.