Західні ЗМІ не повідомляють правди про Іслам - радниця Асада

1
Захід веде кампанію по очорненню ісламу.
10.12.2009
Оцініть статтю: 
(207 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Радник президента Сирії з питань політики і ЗМІ, доктор Бутайна Шаабан заявила, що західні ЗМІ поширюють перекручену інформацію про арабів і мусульман, почасти навмисно, почасти через незнання, очорняючи їх. Вона відзначила, що провідні ЗМІ на Заході пов'язані з сіоністами і великими капіталістами.

В інтерв'ю сірійському супутниковому каналу в ніч на вівторок доктор Шаабан висловила жаль з приводу того, що араби не мають власних інформаційних агентств і ЗМІ, які б виражали арабську точку зору і висвітлювали події об'єктивно, передає «ІсламНьюз» з посиланням на агентство «ChamPress».

“Ми знаємо, що ці речі носять політичний характер, адже Близький Схід і арабо-ізраїльський конфлікт - це політика. Але західні ЗМІ і їхні упереджені власники направляють свої ресурси проти релігії. Також вони говорять про тероризм, пов'язуючи його з арабами і мусульманами, фактично називаючи їх терористами”, - повідомила вона.

Вона додала, що “західні ЗМІ змальовують арабо-ізраїльський конфлікт таким чином, начебто це конфлікт між мусульманами й іудеями, хоча протягом всієї історії у цьому регіоні мирно уживались представники трьох божественних релігій».

Доктор Шаабан сказала: “Ми вражені дискримінацією мусульман на Заході. Ісламські закони є частиною нашого існування і нашого життя. Ми, араби і всі мусульмани, шоковані тим, що Захід розглядає хіджаб або мечеть як небезпечне явище. Західні ЗМІ не повідомляють ні єдиного слова правди про іслам і не показують речі такими, які вони є в реальності”.

Вона підкреслила, що “людське життя священне, але, на думку Заходу, життя мусульман марні і неварті того, щоб до них ставилися так само як до інших життів”.

Радник президента відзначила, що “проблема не в тому, що вони не пишуть про нас, а в тому, що вони спотворюють історію, цивілізацію і цінності. Все це відбувається не випадково. Це сплановано, щоб створити негативний образ арабів, мусульман, і особливо мусульманських жінок у ЗМІ. Ми пам'ятаємо, що коли вони вторглись в Ірак, вони стверджували, що прийшли звільнити мусульманок і поліпшити умови їхнього життя”.

Вона нагадала, що “руйнування Гази і Палестини, розграбування руїн на окупованих Голанських висотах взагалі не висвітлюються у західних ЗМІ. Ми обвинувачуємо західні ЗМІ з одного боку, але з іншого боку ми повинні змінити і свій власний підхід”.

“Ми, араби і мусульмани, повинні більш активно поширювати на Заході правдиву інформацію про наше життя. Особливо в епоху інтернету. Будь-яку інформацію можна зробити доступною на сайті, якщо на Заході у нас немає своїх телеканалів і газет”, - сказала вона.

Доктор Шаабан заявила, що ідея про демократичний і толерантний Захід здається безглуздою на тлі недавньої заборони на будівництво мінаретів у Швейцарії. “Ідея про терпимість Заходу - це чергова західна брехня. Расизм завжди існував у їхньому суспільстві, і зараз вони направляють його проти мусульман”.

Радниця президента Ассада вважає, що “інформаційна кампанія по очорненню ісламу і його послідовників почалася через ряд подій в інтересах мусульман, як то схвалення доповіді Голдстоуна і покарання ізраїльтян за злочини проти палестинців”.

За матеріалами «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

Новини

Матеріалів ЗМІ, що розпалюють міжнаціональну і релігійну ворожнечу, стає дедалі більше

Американський репер представить телеглядачам справжній іслам

Друковані ЗМІ - головне джерело прояву расизму і ксенофобії

В Дамаску відбудеться конференція з проблем мусульманського світу

Статті

Культура толерантності в Ісламі

Наш обов’язок - показувати справжнє обличчя Ісламу

Розпущеність слова

Затягти в Іслам весь світ. Чи є це метою мусульман?

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.