Церква побудована за участю мусульман в Судані стане символом прагнення до миру

Церква побудована за участю мусульман в Судані стане символом прагнення до миру
02.04.2010
Оцініть статтю: 
(184 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

За повідомленнями американської компанії з вивчення громадської думки Zogby International, мусульмани беруть участь у будівництві католицької церкви на півдні Судану в місті Кімотонг. Їх участь є символом подяки за допомогу жителям Дарфура з боку християн, що проживають на півдні країни.

Під час літніх олімпійських ігор 2008 Лопез Ломонг (Lopez Lomong) - біженець з Дарфура і натуралізований американський громадянин, прапороносець американської збірної на олімпіаді в Пекіні, сказав про необхідність покінчити з пригніченням людей у Дарфурі. «Ми цінуємо, що Лопез заступився за нас в Пекіні. Ми допомагаємо будувати цю церкву, щоб показати, що ми не хочемо того, щоб народ Дарфура використовували проти його братів на Півдні», - сказав Рудван Давод (Rudwan Dawod), президент асоціації студентів з Дарфура при університеті Джуби.

«Суданські християни скоро будуть святкувати Пасху, і ми хочемо, щоб усі вони знали про цю церкву. Сьогодні як ніколи ми маємо потребу в тому, щоб наші брати з Півдня були на нашому боці, щоб ми могли жити в умовах справедливого миру», - сказав президент американської Організації з захисту прав людини в Дарфурі доктор Абдельгабар Адам (Abdelgabar Adam).

Будівельні роботи почалися в січні, коли Лопез Ломонг привіз в Кімотонг п'ятьох мусульманських студентів-добровольців. Після повернення до США спортсмен розпочав збір коштів, які дозволять завершити проект до осені.

Кампанія зі збору грошей ведеться через організацію Sudan Sunrise, яка займається проектами відбудови Судану.

Знаменитий баскетболіст із Судану Мануте Бол (Manute Bol), багато родичів якого загинули за 23 роки громадянської війни, називає мусульман «не ворогами, а друзями». Він також співпрацює з жителями Дарфура, що займаються зведенням «церкви примирення»: разом вони побудували школу в місті Туралей, після чого виникла ідея спільного будівництва церкви.

«Я сподіваюся, світ помітить церкву, яка символізує рішучість стількох суданців знайти мирний шлях руху вперед», - сказав глава Місії уряду Південного Судану в США Езекіль Гаткуот (Ezekiel Gatkuoth).

З цього приводу нагадаємо, що до святкування християнами Пасхи в 2008 році було приурочено відкриття першої церкви в Катарі. А влітку 2009 року один з провідних ісламських учених Єгипту Шейх Халед Аль-Гінді закликав уряд виділяти більше ділянок під будівництво церков і засудив напруженість у відносинах між громадами.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

У Туреччині хочуть розібрати мечеть, щоб відреставрувати вірменську церкву

Повідомлення про перетворення церкви на мечеть виявилося неправдивим

Юсуф Аль-Карадаві схвалює будівництво церков у мусульманських країнах

«Прекрасні імена Аллаха» пролунали в колишній головній церкві Візантії

В Британії мусульманка успішно працює в церкві

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.