Сирійці провели акцію протесту біля Посольства і Консульства Російської Федерації в Україні

1
Демонстранти передали до Посольства лист до Президента РФ Дмитра Медведєва із закликом підтримати не кривавий режим, а сирійський народ
21.02.2012
Оцініть статтю: 
(375 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Десятки сирійців і співчуваючих висловили свій протест проти підтримки російським урядом сирійського режиму в понеділок 20 лютого, зібравшись біля стін Посольства Російської Федерації в Києві і Консульства Російської Федерації в місті Харків.

Обурені позицією Ради Безпеки ООН відносно ситуації в цій арабській країні, протестуючі тримали в руках прапори вільної Сирії і фотографії масових вбивств мирних громадян. Бездіяльність СБ ООН пояснюється тим, що РФ використала своє право вето стосовно проекту, запропонованого Лігою арабських держав (ЛАД) з урегулювання ситуації в регіоні.

РФ не лише фактично зайняла позицію підтримки режиму Башара Асада, — зброя, якою той вбиває власний народ, закуповується у межах російсько-сирійських контрактів про постачання озброєння. Саме російською зброєю руйнуються міста Сирії й уриваються тисячі і тисячі життів із початку сирійської революції у березні 2011.

Демонстранти передали до Посольства лист до Президента РФ Дмитра Медведєва із закликом підтримати не кривавий режим, а сирійський народ. У ньому підкреслюється надзвичайна важливість швидкого формування позиції міжнародного співтовариства і застосування заходів із припинення масових вбивств мирного населення Сирії, яке завжди вважало Росію дружньою країною.

Про це не можна мовчати

Розпочаті мирні демонстрації у Сирії знайшли підтримку і солідарність у низці українських міст, де проводилися подібні акції; особливо у столиці країни — Києві, де вони проходили перед будівлями посольства Сирії і Міністерства закордонних справ України. Хоча було й декілька демонстрацій на підтримку режиму Башара Асада.

Колишній секретар партії Баас Мохаммед Заіді, який покинув свій пост у квітні 2011, прибув для передачі листа Дмитру Медведєву та усьому російському народу із закликом «змінити їх позицію, яка сьогодні дає зелене світло вбивцям мирних громадян».

Він підкреслив, що бере участь у демонстрації не через страх — але рухомий праведним гнівом, який він відчуває, бачачи потурання РФ у цьому питанні; і що сирійці в Україні працюють заради блага багатокультурного суспільства країни і для її подальшого розвитку.

Він також закликав Україну змінити свою позицію невтручання, підкреслюючи, що у подібній ситуації ніхто в світі не повинен мовчати.

За матеріалами ukrpress.net

Посилання на тему:

Новини

Україна виступила із заявою у зв'язку з ескалацією насильства у Сирії

ДУМУ «Умма» підтримує фетву мусульманських богословів стосовно ситуації в Сирії

Сирійські хакери достукалися до Посольства РФ в Україні

Мусульманські організації України виcловили солідарність з сирійським народом

«Брати-мусульмани» закликали бойкотувати російські і китайські товари

Статті

Фіаско: роздуми з приводу близькосхідної політики Росії

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.