Спортивні заходи українських мусульман сприяють зміцненню братніх відносин

Єрусалим: вчені та освіта до хрестових походів
1
Команда-переможець турніру з футзалу, ГО «Аль-Манар» , м. Харків
1
16.02.2010
Оцініть статтю: 
(558 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Сніжний і морозний лютий не зміг змусити українських мусульман обмежити своє пересування. Навпаки, для них цей місяць виявився активним і спортивним. Нещодавно громадські ісламські організації Києва й Харкова провели у своїх містах спортивні першості.

Так, Громадська організація «Ан-Нур» організувала турнір з настільного тенісу в Ісламському культурному центрі міста Києва. Незважаючи на високу конкуренцію, а брали участь у змаганнях навіть професійні тенісисти, ігри проходили у теплій братній атмосфері.

Мечеть як центр громадського життя

За словами голови ГО «Ан-Нур» Мухаммеда Егбарія, головною метою спортивних заходів є виховання серед студентів взаємоповаги і згуртованості у братніх відносинах. «Звичайно, як у будь-яких змаганнях, ігрова інтрига присутня, але вона повинна не виходити за рамки, для цього ми навіть провели чемпіонат у мечеті центру. Коли гравець перестає контролювати себе, відразу згадує де знаходиться і як

потрібно поводитися у мечеті. В часи Пророка (мир йому і благословення Аллаха) мечеть була центром всіх подій. Там приймали послів, проводили зібрання, навчали людей і навіть влаштовували змагання. Тому й ми, відкриваючи турнір, нагадали учасникам про роль мечеті в житті мусульман і про відповідну поведінку у цьому місці» - розповів Егбарія.

Інтрига зустрічі
Чемпіонат із тенісу, ГО «Ан-Нур», м. Київ
Турнір проходив протягом всього тижня, з невеликими перервами для виконання колективних молитв. Фіналісти стали відомими ввечері. Колишньому чемпіонові Ємену протистояв його брат по вірі з Дагестану. Після гри до трьох перемог, найсильнішим виявився перший. Після закінчення турніру «новоспечений чемпіон» потис руку своєму суперникові і подякував за прекрасну гру.

Підтримка братів по вірі

Практично в той же час у Харкові проходив чемпіонат з футзалу серед студентів. Громадська організація «Аль-Манар» гаслом змагань обрала слова «Брат мусульманин для свого брата у кожному місці і кожній країні, ти частина його і він частина тебе, як душа у тілі». Заступник голови «Аль-Масар» Біляль Хамза пояснив, що для мусульманина, який навчається у будь-якій нерідній для нього країні, дуже важливо відчути підтримку братів по вірі, вони заміняють один одному своїх рідних і близьких. «Для цього ми й проводимо різні заходи, у тому числі й спортивного характеру, щоб між студентами була присутня згуртованість і братерство».

Організатори заходу залишилися задоволеними проведенням турніру, адже головне, за їхніми словами, що ціль була досягнута.

Довідка: Громадська організація «Ан-Нур» (м. Київ, вул. Дегтярівська, 25-а) і громадська організація «Аль-Манар» (м. Харків, пров. Байкальський, 2) входять до складу Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраід». Асоціація проводить культосвітню і благодійну діяльністю, надає допомогу громадянам України незалежно від їхнього віросповідання і расової приналежності. До складу ВАГО «Альраід» входять 14 громадських організацій з 13 регіонів України.

За матеріалами arraid.org

Посилання на тему:

Кримськотатарські спортсмени проявили ініціативу відродження національної боротьби «Куреш»

«Нінджабі» - бойові мистецтва в хіджабі

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.