Провідні сходознавці вивчать письмові джерела часів Кримського ханства

Провідні сходознавці вивчать письмові джерела часів Кримського ханства
11.08.2011
Оцініть статтю: 
(216 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

З 20 по 23 вересня цього року в Зинджирли медресе відбудеться конференція, присвячена письмовим джерелам періоду Кримського ханства, зокрема, арабографічним написам. Про це в інтерв'ю QHA розповіла відомий вчений-археолог, завідуюча відділом археології середньовічного міста Бахчисарайського історико-культурного заповідника Аліє Ібрагімова.

У роботі конференції візьмуть участь фахівці з України, Польщі, Литви, Росії, Таджикистану, Узбекистану, Ірану та Туреччини.

Конференцію організовує Бахчисарайський історико-культурний заповідник спільно з Фондом підтримки та розвитку наукових і культурних програм імені Ш. Марджані (Москва), з метою залучення фахівців до вивчення матеріалів періоду Кримського ханства.

Як зазначила Ібрагімова, вивчення джерел вимагає залучення іноземних фахівців, тому що частини деяких колекцій знаходяться в архівах та центрах різних країн.

За словами відомого археолога, конференція має велике значення, хоча вона не велика за чисельністю учасників, тому що фахівців, які займаються письмовими джерелами Османського періоду, дуже мало.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Новини

У Бахчисараї обговорили історичні зв'язки Кримського Ханства з Румунією

Щоденник останнього кримського хана зробив фурор у науковому співтоваристві

Статті

Мусульманська цивілізація Криму. Період Кримського ханату

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.