Ісламські лідери провели зустріч із мусульманами Житомирської виправної колонії №4

Ісламські лідери провели зустріч із мусульманами Житомирської виправної колонії №4
17.08.2011
Оцініть статтю: 
(708 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

10 серпня представники Всеукраїнської асоціації громадських організацій “Альраїд” і Духовного управління мусульман України “Умма” відвідали ув'язнених мусульман, що відбувають покарання у Житомирській виправній колонії №4. У цей час у ній утримуються мусульмани арабського, турецького, пакистанського й іранського походження.

Подібні візити у виправні установи здійснюються вже не перший рік. По словам голови ДУМУ "Умма" Ігоря Карпишена, також ведеться регулярна переписка з ув'язненими ряду колоній з метою підтримати їх, розширити їхні знання і розуміння релігії, а також забезпечити необхідною релігійною літературою.

По словам муфтія ДУМУ "Умма" Саїда Ісмагілова у священний місяць Рамадан потрібно бути більш уважним до оточуючих, ніж в будь-який інший час. Особливо потребують цього також ті з нас, хто, вчинивши у минулому якусь протиправну дію - покаявся в цьому і щиро прагне виправитися й заслужити прощення свого Господа, адже, “Воістину, Аллах зобов'язався приймати покаяння тих, які роблять дурний вчинок через своє невігластво і незабаром каються” [Коран, 4:17]. Адже виправитися й покращити свій характер таким людям буде надзвичайно складно, якщо суспільство від них відвернеться.

Багато ув'язнених мусульман моляться й дотримуються посту, що особливо відзначив заступник начальника колонії Павло Леонідович Мовчан. Він висловив своє захоплення і схвалення того, що ці люди в умовах в'язниці шукають свій шлях до Всевишнього.

Тому адміністрація пішла назустріч тим, хто постить; денний пайок таких ув'язнених відкладається для них до вечора.

У ході візиту шейх Імад Абу-аль-Рубб, імам-хатиб мечеті одеського ІКЦ, виступив із лекцією про доброту і достоїнства місяця Рамадан; а також про поклоніння, здійснення благих справ і очищення своїх помислів як засоби наближення людини до Всевишнього. Окремо була розкрита тема милості Бога і Його прощення, адже “Аллах прийме покаяння того, хто покається після здійснення несправедливості і виправить вчинене, тому що Аллах – Прощаючий, Милосердний” [Коран, 5:39]. “Прослав же хвалою Господа свого і попроси у Нього прощення. Воістину, Він – Приймаючий покаяння” [Коран, 110:3]. Це дало присутнім надію на те, що якщо вони будуть послідовні у своєму каятті і прагнутимуть наблизитися до Господа свого - вони зможуть змінити своє життя у світі цьому і заслужити завидну долю у світі іншому.

Після лекції були проведені бесіди, на яких обговорювалися актуальні для слухачів питання реабілітації.

Більшість ув'язнених мусульман із радістю скористалися цією можливістю і прийшли на зустріч. Вони одержали можливість розширити свої знання релігії й задати питання, що їх хвилюють; обговорити труднощі й незрозумілі для них моменти.

Кожний із них також отримав подарунок: Коран, тюбетейку, засоби особистої гігієни, а також чай і цукерки на іфтар. Деякі із присутніх просили передати листи їхнім родинам; або ж надати допомогу їхнім дітям від мусульманської громади.

ВАГО “Альраїд” і ДУМУ “Умма” висловлюють подяку адміністрації Житомирської виправної колонії №4 за організацію зустрічі з ув'язненими мусульманами у священний місяць Рамадан; а також за створення для мусульман сприятливих умов для молитви, дотримання посту і читання Корану. Нехай віддячить Всевишній їм благом!

За матеріалами прес-служби ВАГО «Альраїд»

Посилання на тему:

Думай про інших, як звик думати про себе

Ув'язнених Сімферопольської виправної колонії № 102 порадували на Курбан-байрам

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.