Українку з двома дітьми евакуювали із Сирії

Українку з двома дітьми евакуювали із Сирії
02.11.2011
Оцініть статтю: 
(330 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

У неділю, 30 жовтня, із Сирії були евакуйовані 3 громадянина України, серед яких 2 дітей. Про це на брифінгу сказав прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров.

За його словами, минулого тижня у ЗМІ з'явилася інформація, що українка із двома дітьми, мешканка сирійського міста Хомс, хоче покинути країну. При цьому відзначалося, що вона не має коштів, щоб зробити це самостійно.

Дикусаров підкреслив, що МЗС відреагував на це повідомлення, і при сприянні посольства України у Сирії ця родина була доставлена в Україну.

Представник МЗС також повідомив про те, що всього був установлений контакт з 8 українцями, які висловили бажання покинути країну, однак у результаті переговорів решта відмовилися повернутися в Україну.

Нагадаємо, 17 жовтня у ході перестрілки у Хомсі загинула українка. Інших подробиць її смерті не повідомлялося.

За тиждень до цього у ЗМІ з'явилося інтерв'ю іншої українки, якій вдалося втекти із Сирії.

«Тіла загиблих рідні ховають у дворах; поранених лікують дома, тому що з лікарні викрадають і добивають», розповіла вона. Її чоловік усе ще перебуває у Сирії.

Масові протести почалися у середині березня й тривають донині. Протести проти влади Башара Ассада проходять у містах Хомс і Дераа. Проти протестувальників влада застосовує військову силу.

За даними сирійських правозахисників, за цей час у зіткненнях з урядовими силами безпеки загинули більше 1,35 тис. чоловік, майже 3 тис. чоловік пропали безвісти.

За матеріалами «Українська правда»

Посилання на тему:

Українка загинула від рук сирійських силовиків

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.