Українські мусульмани люблять чистоту і закликають до неї інших

1
Українські мусульмани не вперше стають позитивним прикладом у боротьбі за чистоту в таборі паломників в Мецці.
12.11.2012
Оцініть статтю: 
(334 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

Мекка. - Перед від'їздом з долини Міна українські прочани влаштували акцію "чиста Міна". Акцію підтримали делегації з інших країн. На тлі прагнення влади Саудівської Аравії до вищої екологізації хаджу, акція «чиста Міна», стала позитивним прикладом для інших паломників на виконання навчань Корану про підтримку чистоти в святих місцях.

Незважаючи на комфортні умови, створені саудівською владою для майже чотирьох мільйонів паломників в наметовому містечку в Міні, там є складнощі з прибиранням сміття.

Через велике скупчення людей, у тому числі «неофіційних» паломників, на яких не розраховувало керівництво Міни, а також через вуличну стихійну торгівлю пересування машин для прибирання сміття вкрай ускладнене.

Побачивши такі проблеми, мусульмани України проявили ініціативу, слідуючи Аяту з Корану «... Ми заповіли Ібрагіму та Ісмаїлу: «Очистіть Мій дім для здійснюючих обхід, і тих, що перебувають, і приклоняються, і падають ниць!» (Коран, 2:125), а також хадисам, в яких Пророк (мир йому і благословення) згадував про важливість чистоти в житті мусульман, і організовано взялися за прибирання своєї спальної частини, коридорів між наметами і прилеглої проїжджої частини.

Ініціативу підхопили сусідні делегації з США, Франції, Татарстану і Марокко.

Керуючий в Міні по Америці, Азії і Європі шейх аль-Алькаві Тарік зв'язався з організаторами акції, щоб висловити подяку за такий гарний приклад.

Шейх аль-Алькаві Тарік також запропонував українській делегації, культурну програму для ще більш близького ознайомлення зі священними й історичними місцями в Мецці.

За матеріалами Іслам для всіх.

Матеріали по темі:

Українські паломники відвідали Медіну (ФОТО)

Українські паломники в Мецці не витрачають часу дарма

Екологія й ісламські цінності

Теги: хадж, паломництво, Мекка, українці

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.