Підозри щодо будівництва на мусульманському кладовищі підтвердилися

1
«Муфтіят від цієї землі не відмовиться, це наша історія, тут лежать тіла наших предків»
30.03.2013
Оцініть статтю: 
(366 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

На мусульманському кладовищі в селі Ескі-Орда/Лозове Добровської сільської ради вже почалися несанкціоновані будівельні роботи. По периметру кладовища будівельники встановили виноградні кілки, щоб захистити територію, яку місцева влада мала намір передати міністерству оборони України для обслуговування нерухомого майна військової частини.

За повідомленнями сайту QHA, замовником робіт є фірма «Платинум-Крим». Засновник фірми Алім Альчіков, приїхавши на місце подій, розповів, що фірма взяла в оренду нежитлові приміщення, що знаходяться на території колишнього цвинтаря, строком на 3 роки, щоб вести в них «певного виду діяльність». У той же час депутат місцевої сільської ради Ібраїм Абдуллаєв відзначає, що сільська рада не приймала рішення про передачу в оренду даної земельної ділянки або приміщень, що перебувають на її території, так як сесії не дозволили відбутися.


За словами засновника фірми кожен місяць вони зобов'язалися виплачувати певну суму грошей власникам цих приміщень, тобто Міністерству оборони, хоча насправді рішення про передачу землі ще не затверджено. Підприємець не уточнив, чим саме фірма буде займатися на землях старого мусульманського кладовища.


«У нас є право на торгівлю продуктами, будматеріалами, технічне обслуговування автомобілів. Поки ми безумовно не можемо сказати, чим ми будемо тут займатися. Може, просто посадимо сад і будемо збирати яблука», - заявив він.


Окрім того Алім Альчіков сказав, що фірма «Платинум-Крим» буде проводити на даній території дослідні роботи для з'ясування того, чи є тут поховання, незважаючи на те, що є архівні документи, що підтверджують даний факт.


Місцевий активіст Джеліл Ібраїмов висловився про події: «Ми здивовані, що тут ведуться будівельні роботи. На якій підставі? Хто дав дозвіл? Це все протизаконно. Ми - за те, щоб на кістках наших предків ніхто нічого не будував ».


У свою чергу прес-секретар ДУМК Айдер Аджімамбетов підкреслив: «Муфтіят від цієї землі не відмовиться, це наша історія, тут лежать тіла наших предків. Тому Муфтіят буде робити все, що в його силах. Будемо збирати всі документи, будемо піднімати це питання в сільраді, у Верховній раді».


Раніше на сайті згадувалося, що місцеве населення виступило проти рішення Мамут-Султанського сільради про передачу земельної ділянки площею 1,11 га Міністерству оборони України для обслуговування нерухомого майна військової частини № Б-216.


Джерело: QHA

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.