Мусульманки внесли свою лепту в обговорення ювенальної юстиції

1
Під час круглого столу велася досить жвава дискусія, оскільки серед присутніх було досить багато як прихильників, так і супротивників ювенальної юстиції
31.05.2013
Оцініть статтю: 
(261 оцінка)
eugen
Зображення користувача eugen.

24 травня 2013 року в Дніпропетровську місцевою міською радою було організовано круглий стіл, темою якого стало хвилююче для багатьох батьків питання: можливість введення елементів ювенальної юстиції в Україні.

На заході були присутні представники органів місцевого самоврядування, прокуратури, правоохоронних органів, чиновники, юристи, повідомляється на сайті ВАГО «Альраїд». Мусульман на заході представляли голова відділу у справах сім'ї, жінок і дітей донбаського відділення ВАГО «Альраїд» Танзіля Іса і представниця Дніпропетровської громадської організації «Аль-Мустакбаль».


Під час круглого столу велася досить жвава дискусія, оскільки серед присутніх було досить багато як прихильників, так і супротивників ювенальної юстиції. Прихильники про необхідність удосконалення механізмів взаємодії держави і сім’ї, оскільки на цей момент можливість врятувати дітей, яких експлуатують і позбавляють найнеобхіднішого у сім’ї, практично зведена до нуля.


Супротивники ж, у свою чергу, пояснюють свою позицію тим, що є реальна небезпека того, що закон не торкнеться неблагополучних сімей, тому що «працювати з дітьми з таких сімей важко, і такі діти нікому не потрібні». Замість очікуваного результату, а саме забезпечення безпеки дітям, які потребують захисту від насильства та експлуатації, соціальні служби отримають необмежений доступ до будь-якій сім'ї з можливістю вилучити дитину, навіть якщо вона цього не потребує. Приводом для такого вилучення може бути розбіжність в уявленнях про «правильну сім'ї» у будь-якого чиновника, здатного впливати на процес вилучення.


Мусульманки, висловлюючи свою думку, закликали до раціональності і виваженості. Вони підкреслили, що, звичайно ж, у даній ситуації має бути компроміс між двома сторонами, але не буде результату від роботи обох, поки вони не почнуть вирішувати проблему з її першопричин. Представниці українських мусульман звернули увагу присутніх на те, в якому становищі зараз знаходиться інститут сім'ї та шлюбу в Україні.


Як відомо, що сім'я — це осередок суспільства, і в Україні цей осередок явно деградує, помітили виступаючі. Проблема, з точки зору Ісламу, полягає у відході від божественних законів, які, між іншим, нічим не суперечать загальнолюдським цінностям, а навпаки вдосконалюють моральність суспільства.
Тільки усвідомлення серйозності ситуації, пошук правильного рішення, і здійснення обдуманих і злагоджених кроків зможуть допомогти в стабілізації ситуації в українській родині, підсумували мусульманські учасниці.

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.