На радість юних кримчан віщатиме дитячий телеканал

1
Очікується, що канал стане важливим чинником у вихованні підростаючого покоління
31.05.2013
Оцініть статтю: 
(335 оцінки)
eugen
Зображення користувача eugen.

З 1 червня 2013 року на телеекранах Криму з'явиться перший дитячий канал Lale (у перекладі з кримськотатарської - «Тюльпан»). Ще одним сюрпризом для юних телеглядачів буде те, що телеведучими та журналістами будуть виступати діти.

Канал створений на базі дитячої редакції вже відомого кримського каналу ATR, і навіть деякі з юних ведучих є учасниками програм останнього. За словами Ельзари Ісламової, генерального директора сімферопольської компанії «Атлант-СВ», створення окремого дитячого каналу обумовлено тим, що для дітей на каналі ATR виділено всього 2 години ефіру, в той час як їм потрібна свобода, щоб у будь-який момент можна було увімкнути телевізор і насолоджуватися улюбленими телепередачами.


Більш того, творці каналу розширили коло аудиторії: канал мовитиме цілодобово на 3-х мовах: кримськотатарською, українською і російською. Вікова категорія глядачів - від 4 до 16 років, хоча, за словами головного редактора каналу Усніе Халілової, мета творців - створення дійсно сімейного каналу.


Програма каналу більш ніж різноманітна: культурно-просвітницькі, науково-популярні та музичні передачі, включаючи дитячі шоу талантів, кулінарні та розвиваючі передачі, і звичайно ж казки та мультфільми.


Очікується, що канал стане важливим чинником у вихованні підростаючого покоління. За словами Ельзари Ісламової, канал зацікавить спонсорів, в першу чергу, з точки зору патріотизму і відповідальності перед суспільством, а не як джерело прибутку.


Канал Lale вже з'явився на супутнику Astra 4A (Sirius) 4.8 ° E і в лічені години почне своє мовлення.


За матеріалами ЗМІ

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.