Міськрада Сімферополя відклала обговорення питання про Соборну мечеть на осінь

1
Г. Бабенко заявив, що на Ялтинській мечеть не може бути побудована тих розмірів, які плануються
29.07.2009
Оцініть статтю: 
(318 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Восени депутати міської ради Сімферополя повернуться до питання виділення земельної ділянки під будівництво Соборної мечеті. Про це було заявлено 23 липня на закінчення чергової 49-ї сесії міськради V скликання, повідомляє інформагентство QHA.

«Це - актуальне питання для Сімферополя. Не варто відкладати його у довгий ящик», - сказала секретар міськради Людмила Пихтєєва і заявила про необхідність провести громадські слухання з цього питання і винести його на сесію.

Міський голова Геннадій Бабенко заявив, що протиріччя у даному питанні виникають лише у визначенні місця будівництва мечеті. «Те, що Соборна мечеть повинна бути у Сімферополі, це зрозуміло. Суперечки виникли через місце», - сказав Г. Бабенко.

За словами міського голови, проти будівництва мечеті по вул. Ялтинській заявили працівники онкологічної і дитячої інфекційної лікарень, а також місцеві жителі.

Крім того, Г. Бабенко заявив, що на Ялтинській мечеть не може бути побудована тих розмірів, які плануються. «Якщо говорити про те місце, то це не може бути сумісне з тими розмірами, про які йде мова», - пояснив мер.

«Буквально після того, як депутати вийдуть з відпустки, необхідно повернутися до цього питання і розглядати з урахуванням побажань жителів міста і всіх процесів, які відбуваються», - сказав Г. Бабенко.

Нагадаємо, що 7 квітня, на міжвідомчій нараді правоохоронних органів щодо дотримання законності у сфері міжнаціональних відносин мер Сімферополя заявив, що ніхто з керівництва автономії і, тим більше, з адміністрації міста не виступає проти будівництва Соборної мечеті. Однак, «територія площею 6 га. з частковим заходом у санітарну зону явно не підходить для будівництва споруди розмірами 99 на 99 метрів. Більш того, лісництво не дало відвід даної ділянки землі, і є рішення Вищого суду України про заборону відводу землі саме у цьому місці», - додав він.

Раніше, 30 квітня під час зустрічі з керівництвом Меджлісу, постійний представник Президента України в АРК Леонід Жунько відзначив, що Соборна мечеть повинна бути побудована на затвердженому місці.

Озвучуючи позицію Президента щодо даного питання, Л. Жунько сказав: «Ми відстоювали, відстоюємо і будемо відстоювати надалі ту позицію, що дана мечеть повинна бути побудована на тому місці, яке було обрано, відведено і затверджено рішенням Сімферопольської міської ради».

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Мер Сімферополя не проти будівництва Соборної мечеті, але в іншому місці

Соборна мечеть повинна бути побудована на затвердженому місці, - постпред Президента в АРК

Мер Сімферополя заговорив про компроміс у питанні будівництва Соборної мечеті

Екс-спікер кримського парламенту просить владу Сімферополя вирішити питання з Соборною мечеттю

Постпред Президента в Криму підтримав мусульман у прагненні законно одержати землю під будівництво Соборної мечеті

ДУМ Криму вважає замовленим рішення Верховного суду стосовно Соборної мечеті в Сімферополі

Кримські татари обнесли парканом землю під мечеть у Сімферополі

Кримські татари вимагають від влади виділити землю під будівництво мечеті (5 канал)

Не вщухає конфлікт навколо місця під будівництво Cоборної мечеті в Сімферополі

Держкомнацрелігій просить міськраду Сімферополя прийняти «виважене рішення» щодо Соборної мечеті

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.