У Криму з'явиться храм трьох релігій

1
Текіє дервішів у Криму - зразок мусульманської архітектури часів епохи Відродження.
12.10.2009
Оцініть статтю: 
(347 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

На кримській землі з'явиться храм трьох релігій – мусульманської, християнської та іудейської. Він буде побудований на «нічийній» землі, у горах. Про цей намір повідомив президент Асоціації національно-культурних об'єднань України (АНКОУ) Олександр Фельдман у ході громадських слухань «Ріст ксенофобії в Україні: визнати, спростувати чи замовчувати?», повідомляє ІА QHA з посиланням на «Вовремя.info».

«Уже у найближчі місяці ми плануємо закласти камінь у фундамент цього храму, що символізує толерантність багатонаціонального Криму», - повідомив А.Фельдман.

Президент АНКОУ підкреслив, що Крим – це приклад території, на якій проживають безліч національностей, і на прикладі якого можна продемонструвати спільний корінь релігійних вірувань основних громад і народів, що проживають на цій землі.

Стосовно наростанння сьогодні в Україні міжетнічної нетерпимості Фельдман підкреслив, що нині в Україніі існують серйозні протирічя політики у національному питанні: «З одного боку, у державній політиці намітився ухил убік етноцентризму, але з іншого боку - руйнується «міф про братні народи».

За його словами, влада начебто не заперечує, що кримські татари є корінною громадою на території сучасної України, але, у той же час, побоюється визнати цей народ і їхню культуру націєтворчими.

«Засуджуються злочини комуністичного режиму, але закриваються очі на відкритий продаж фашистської символіки і ксенофобської літератури, відсутня жорстка реакція на спроби прославляння пособників фашистів і колабораціоністів», - відзначив А. Фельдман.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Велика зустріч

Україно-ісламський… монолог

Святий Володимир і Іслам

Україна - Ісламський світ: до нового етапу співробітництва

Чи міг князь Володимир зробити Русь мусульманською?

Іслам і християнство в Криму: діалог чи "clash of civilizations"?

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.