Україна і Пакистан зацікавлені у розвитку двосторонньої торгівлі

1
Уряд Пакистану розглядає Україну як рівноправного партнера з великим потенціалом та можливостями.
14.10.2009
Оцініть статтю: 
(160 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Міністр економіки України Богдан Данилишин і Надзвичайний та Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Алі Хан підписали 9 жовтня Угоду про торговельно-економічне співробітництво між урядами двох країн, повідомили УКРІНФОРМу з прес-служби Міністерства економіки.

За словами керівника економічного відомства, Угода є одним із головних двосторонніх міжурядових договорів щодо сприяння розвиткові економічної співпраці між країнами.

«Україна готова і надалі здійснювати традиційні поставки до Пакистану українських мінеральних добрив, пшениці, продукції олійних культур та іншої харчової продукції», - наголосив Богдан Данилишин. Одночасно, підкреслив керівник економічного відомства, Україна зацікавлена у поставках пакистанської сільськогосподарської продукції, передусім, високоякісного рису та цитрусових.

У свою чергу, посол Ісламської Республіки в Україні Алі Хан зазначив, що Уряд Пакистану розглядає Україну як рівноправного партнера з великим потенціалом та можливостями.

Також учасники зустрічі обговорили питання поглиблення співпраці у таких галузях, як залізничний транспорт, суднобудування, літакобудування, співробітництво в електроенергетичній та нафтогазовій сферах тощо.

Довідка. У січні-серпні 2009 року двосторонній товарообіг становив 189,3 млн дол. та збільшився на 41,6% або на 55,6 млн дол. Експорт збільшився на 48,1% (на 55,9 млн дол.) та становив 172,1 млн дол., що становить 90% обсягу двостороннього товарообігу, імпорт практично утримується на рівні минулорічних показників - зменшився на 0,3 млн дол. (на 1,7%) та становив 17,2 млн дол. Позитивне сальдо становило 154,9 млн дол.

За матеріалами УКРІНФОРМ

Посилання на тему:

Пакистан: нові можливості

Для звільнення українського моряка мусульманський бізнесмен пожертвував 56 тис. доларів

В УНІАН відбулася прес-конференція «Інвестиційний потенціал України для країн арабського світу»

Ірак побачив в Україні партнера у сфері енергетики та будівництва

Лівія хоче вирощувати хліб на території України

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.