Окремі купе для чоловіків і жінок введуть у кожному поїзді

1
Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») з 2006 року вже випробувала таку систему у складі семи окремих поїздів.
02.03.2010
Оцініть статтю: 
(181 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

З 30 травня цього року у кожному пасажирському поїзді купе будуть розділяти на «чоловічі» і «жіночі», повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») з 2006 року вже випробувала таку систему у складі семи окремих поїздів. Однак нововведення не означає, що з кінця травня всі купе у поїздах будуть ділитися винятково на «М» і «Ж». Як пояснюють у прес-центрі відомства, кількість «роздільних» купе буде цілком і повністю залежати від попиту з боку споживачів. Наприклад, як тільки заповнюється «чоловіче» купе й з'являється самотній представник сильної статі, що відмовляється їхати з дамами, спеціально під нього формується нове, у яке квиток жінці вже не продадуть. Якщо пасажир нічого не вимагає, значить його відправляють у купе змішане. У будь-якому випадку, на вартості квитка особливі побажання ніяк не відіб'ються.

От тільки у літній період, коли потік бажаючих виїхати у південному напрямку особливо великий, система може дати збій, передає «Комсомольська правда» в Україні». Адже за новою системою до пасажирів, що відмовляються подорожувати у змішаній компанії, уже не підсадиш попутника іншої статі. Виходить, що або у поїзді деякі купе будуть заповнені на половину, або від роздільних купе доведеться відмовитися.

Як повідомлялося раніше, наявність зазначеної послуги дуже важлива для українських мусульман. Крім того, система роздільних купе користується попитом також серед інших українських пасажирів, в основному жінок. Так, за даними прес-служби Одеської залізниці, де така система працює з 2002 року, квитки, продані в роздільні купе становлять 95,8% від кількості запропонованих.

У цей час цією послугою можна скористатися лише на декількох швидких поїздах, причому чотири з них курсують із Одеси в Москву, Київ, Дніпропетровськ і Харків, ще два - з Києва в Трускавець і Львів. Квиток коштує стільки ж, скільки й у звичайне купе, а взяти його можна, звернувшись до касира з відповідним проханням.

За матеріалами «Комсомольська правда» в Україні»

Посилання на тему:

Квитки в роздільні купе користуються попитом серед українців

В українських потягах пропонують роздільні чоловічі та жіночі купе

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.