Професійні курси для мусульманок руйнують стереотипи про Іслам

1
Після закінчення курсів, студентки одержують сертифікат, визнаний Міністерством освіти України.
31.03.2010
Оцініть статтю: 
(298 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Відкриття професійних жіночих курсів в Ісламському культурному центрі в Криму стало першим з низки проектів Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраїд», спрямованих на підтримку мусульманок, які бажають бути активною частиною суспільства і подолання існуючих стереотипів про жінку в Ісламі.

Сучасна жінка прагне зайняти активну життєву позицію: здобути освіту, знайти роботу і зробити собі кар'єру.

«Іслам зовсім не обмежує права мусульманки, як звикли говорити, мовляв, жінка в ісламі - це домогосподарка, вихователька, а її статус і зовсім не дозволяє їй самостійно будувати плани на майбутнє», - стверджують в Асоціації і на ділі доводять свої слова.

Безкоштовне навчання триває до 2 років, залежно від обраної професії. Більшість прагнуть стати швачками, саме в цю групу дівчат записується найбільше. Також у кримських мусульманок є можливість одержати професію перукаря, кухаря або навчитися азам роботи на комп'ютері.

Наджи Муртазаєва давно мріяла самостійно шити речі для своєї родини, а вже зараз її мрія стала близькою до реальності.

Висококваліфіковані викладачі щодня з великим задоволенням приходять в Ісламський культурний центр, прагнучи передати свій досвід ученицям, адже, за їхніми словами, для них створені всі умови для ефективного навчання.

Після закінчення курсів, студентки одержують сертифікат, визнаний Міністерством освіти України.

Автори проекту впевнені, що курси допоможуть розкрити дівчатам їх талант, і сподіваються, що в недалекому майбутньому одяг мусульманських дизайнерів стане затребуваним і популярним у багатонаціональному українському суспільстві.

За матеріалами arraid.org

Посилання на тему:

Мусульманки Криму освоюють професію кравчинь

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.