Несанкціоновано встановлений хрест під Бахчисараєм перенесли на територію церкви

Несанкціоновано встановлений хрест під Бахчисараєм перенесли на територію церкви
13.04.2010
Оцініть статтю: 
(583 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Установлений без дозвільних документів і узгодження з місцевим населенням, поклінний хрест поруч із кримським селищем Бурлюк (Віліно) у понеділок, 12 квітня, був демонтований і перенесений на територію місцевого православного храму.

«Завдяки переговорам, у яких брали участь органи влади, регіональний меджліс, мусульманське й православне духівництво, вдалося перенести хрест на територію вілінської церкви», - повідомили агентству QHA у Бахчисарайському регіональному меджлісі.

При цьому, за даними Кримського інформаційного агентства, перенесення п’ятиметрової споруди пройшло без порушення громадського порядку.

Як повідомлялося раніше, деяка вілінська молодіжна проросійська організація «Місцеві ініціативи розвитку» у ніч із 1 на 2 квітня поточного року встановила на дорозі між селищами Бурлюк (Віліно) і Алма-Тамак (Піщане) поклінний хрест.

Встановлення хреста викликало обурення серед мусульманського населення. Після бесіди мусульман з місцевою владою вдалося домовитися перенести хрест у Вілінську церкву. Потім, на прохання православного духівництва перенесення хреста було призначене на понеділок, 12 квітня.

Кримські ЗМІ розцінили ситуацію із самовільною установкою православного символу як загрозу міжетнічній стабільності на півострові.

За матеріалами ЗМІ

Посилання на тему:

Кримські ЗМІ: Конфлікт навколо поклінного хреста під Бахчисараєм може сколихнути весь півострів

Під Бахчисараєм розгорілася суперечка між мусульманами й православними через хрест, установлений до Великодня

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.