В.Янукович зустрівся з представниками Меджлісу кримськотатарського народу

В.Янукович зустрівся з представниками Меджлісу кримськотатарського народу
14.05.2010
Оцініть статтю: 
(283 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Президент України Віктор Янукович зустрівся з представниками кримських татар - головою Меджлісу кримськотатарського народу Мустафою Джемільовим і його першим заступником Рефатом Чубаровим.

Як повідомляє прес-служба глави держави в четвер, 13 травня, В.Янукович відзначив, що зустріч відкрила якісно нову сторінку у відносинах влади й кримськотатарського населення.

На початку зустрічі президент зазначив, що запросив М.Джемільова і Р.Чубарова для спільного відпрацювання ефективних механізмів вирішення актуальних питань і проблем кримськотатарського населення.

В.Янукович підкреслив, що хотів би не лише розглянути давно назрілі питання, а й побудувати модель співробітництва на майбутнє, а саме «як ми будемо вирішувати ці питання, яким чином буде здійснюватися контроль за їхнім виконанням і, безумовно, підведення підсумків виконання наших рішень».

За інформацією прес-служби Меджлісу кримськотатарського народу, М.Джемільов повідомив, що кримські татари очікують сприяння глави держави у прийнятті Верховною Радою України вже зареєстрованих у парламенті законопроектів, спрямованих на відновлення прав кримськотатарського народу, а також у затвердженні Кабінетом міністрів України державної програми облаштування кримських татар, що повертаються на батьківщину, на період 2011-2015 рр.

Також М.Джемільов зазначив, що репатріанти розраховують на сприяння В.Януковича у встановленні постійного і системного діалогу Меджлісу як представницького органа кримськотатарського народу із центральними й республіканськими органами влади, що дозволить набагато ефективніше вирішувати існуючі питання, у тому числі й у питаннях надання землі кримським татарам, що повернулися на свою Батьківщину.

Крім того, голова Меджлісу вважає, що підтримка президента України необхідна й у вирішенні питань представництва кримських татар в органах державної влади й управління.

Також М.Джемільов акцентував увагу президента України на важливості надання національного статусу Бахчисарайському історико-культурному музею-заповіднику, справедливого вирішення питання про межі територій сусідніх релігійних і духовних святинь у Бахчисараї, а також на необхідності передачі території древнього мусульманського цвинтаря Азіз, де знаходиться мавзолей кримських ханів, до складу Бахчисарайського музею-заповідника з одночасним виділенням коштів для проведення археологічних і реставраційних робіт.

Президент України зазначив, що стосовно ряду обговорюваних питань ним уже дані відповідні доручення й підготовлений проект указу, який він має намір підписати за підсумками зустрічі.

«Всі інші питання давайте ми розглянемо детально, коли я приїду в Крим. Ми зберемо Раду представників кримськотатарського народу при президенті України, зустрінемося з людьми на місцях і, впевнений, знайдемо гідні рішення по кожному з питань. А поки давайте працюйте разом з головою адміністрації і головою Ради міністрів Криму, знаходьте взаєморозуміння й готовте ті питання, у яких потрібне прийняття нових рішень на рівні держави», - цитує В.Януковича прес-служба Меджлісу.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Посилання на тему:

Новини

Україна розробить національну програму підтримки кримськотатарського народу, - В.Янукович

З кримськими мусульманами можна домовитися, - голова Служби безпеки України

Янукович - нащадок литовських татар епохи хана Тохтамиша

Президента закликали вирішити конфлікт із Соборною мечеттю у Сімферополі

Кримські татари просять Віктора Януковича сприяти виділенню земельних ділянок

В Європарламенті обговорили кримськотатарське питання

У Тимошенко заявили про достатню турботу про кримських татар

Статті

З наближенням річниці депортації влада відкрила вуха для меджлісу

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.