У Сімферополі завершилися літні курси Корану

1
Cлухачами програми тривалістю 2 місяці стали 47 учнів у віці від 6 до 14 років
06.08.2010
Оцініть статтю: 
(281 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

5 серпня в мечеті Сеіт-Сеттар, що в Сімферополі, відбулася заключна програма традиційних літніх курсів навчання Корану. Організаторами курсів виступили Управління у справах релігії Турецької Республіки у Криму та Духовне управління мусульман Криму.

В урочистому заході взяли участь координатор Управління у справах релігії Турецької Республіки у Криму Омер Фарук Джан, представник Муфтіяту, голова мусульманської громади «Сеіт-Сеттар» Джеміль Бібішев, викладачі курсу, а також самі учні.

Як зазначила один із викладачів курсів Корану Зеніфе Оздоєва, слухачами програми тривалістю 2 місяці стали 47 учнів у віці від 6 до 14 років.

«На курсах навчалися учні з усіх куточків Криму. Вони вчилися читати Священний Коран, вивчали основи Ісламу, а також дізналися про нашого Пророка Мухаммада (мир йому і благословення Аллаха)», - розповіла Зеніфе оджа.

У свою чергу, Омер Фарук Джан подякував учням, які приїжджали на заняття у таку спекотну погоду і, не зважаючи на погодні умови, всім учням вдалося довчитися до кінця.

У ході врочистого заходу діти здійснили показовий вранішній намаз і виконали «Ілляхійлер» (релігійні мусульманські пісні). Потім, щоб перевірити знання учнів, викладачі курсів провели для своїх підопічних конкурс на краще знання 40 хадисів і читання 12 сур Корану.

Так, за підсумками конкурсу, перше місце за знання 40 хадисів посіла Фатіма Смаїлова, друге місце отримала Аліє Ісмаїлова, володарем третього місця стала Муніре Ібрагімова. У читанні 12 сур перше місце взяв Юнус Ібрагімов, друге – Феріде Массудова і третє – Ельвіс Ільясов.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

У Сімферополі почалися курси навчання Корану

ДУМК організовує курси з навчання Корану

У Сімферополі завершилися літні курси вивчення канонів Ісламу

У Сімферополі відкриються курси читання Корану

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.