Нова мечеть в Криму - символ братерства кримськотатарського й чеченського народів

1
Нова мечеть ім. Ахмата-Хаджі Кадирова
24.08.2010
Оцініть статтю: 
(405 оцінки)
editor
Зображення користувача editor.

21 серпня в Криму, в селі Воїнка Красноперекопського району відбулося урочисте відкриття мечеті, названої на честь першого президента Чечні Ахмета-Хаджі Кадирова.

У заході взяли участь перший заступник голови меджлісу Рефат Чубаров, муфтій мусульман Криму Хаджі Еміралі Аблаєв, муфтій Чеченської Республіки Султан Мірзаєв, чеченська делегація й місцеві жителі.

У своєму виступі муфтій Чеченської Республіки Султан Мірзаєв повідомив, що мечеть побудована на кошти нинішнього голови Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

«Це - подарунок Рамзана Ахмадовича», - зазначив на церемонії відкриття Султан Мірзаєв.

«Мечеть побудована в Криму, зокрема, в селі Воїнка не випадково, оскільки наші народи – кримськотатарський і чеченський - об'єднує багато. По-перше, ми - брати мусульмани, по-друге, і кримськотатарський, і чеченський народи пережили в 1944 році страшну подію – депортацію, та багато іншого. Наші народи повернулися на свої рідні місця й відроджуються, зокрема, відроджують і свою релігію - іслам», - зазначив у своєму виступі муфтій Чечні.

Крім того, Султан Мірзаєв передав мечеті подарунок – священну книгу мусульман – Коран, який передала мати Президента Чеченської Республіки Аймані Кадирова.

У свою чергу, муфтій мусульман Криму Хаджі Еміралі Аблаєв і заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, глава Всесвітнього конгресу кримських татар Рефат Чубаров, які взяли участь у церемонії відкриття, подякували Рамзану Кадирову, муфтію Чеченської Республіки та чеченському народу за допомогу у відродженні ісламу в Криму.

Після урочистого відкриття мечеті місткістю понад 200 чоловік, мусульмани зробили у новій будівлі п'ятничну молитву – джума-намаз.

За матеріалами ТСН і «Кримський світ»

Посилання на тему:

В Криму пройшло урочисте відкриття мечеті «Кувейт»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.