Нацкомісія з моралі очистить мобільний контент в Україні

Нацкомісія з моралі очистить мобільний контент в Україні
18.09.2010
Оцініть статтю: 
(430 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі (НЕК) ініціює законодавче врегулювання виробництва і розповсюдження мобільного контенту, пише КоммерсантЪ-Украина в статті Нацкомісія хоче очистити мобільний контент.

Для запобігання розповсюдження на території України мобільного контенту, який пропагує насильство, жорстокість і порнографію, голова НЕК Василь Костицький запропонував класифікувати його як один з видів цифрового контенту і поширити на нього обмеження, що стосуються будь-якої іншої фото- та відеопродукції.

Ці обмеження зафіксовані в розроблених НЕК змінах до закону Про захист суспільної моралі, вперше оприлюднених на початку року. Проектом пропонується заборонити виробництво і продаж будь-якої продукції, що пропагує зміну насильницьким шляхом або конституційного ладу України її територіальної цілісності, тероризм, релігійну ворожнечу, ксенофобію, українофобію, антисемітизм, вживання токсичних і наркотичних речовин, алкогольних напоїв, куріння, проституцію, торгівлю людьми, а також створення та розповсюдження продукції порнографічного характеру та містить непристойні жести.

Представники НЕК переконані, що за допомогою таких змін можна зобов'язати телекомунікаційних операторів і провайдерів обмежити доступ дітей до перегляду мобільного контенту, що містить елементи еротики і насильства.

“Наші юристи знайшли багато прогалин у законодавстві, що регулює виробництво та розповсюдження мобільного контенту. У зв'язку з цим ми вирішили провести розширену нараду із співробітниками МВС та Державного комітету інформатизації, на якому плануємо розробити необхідні поправки в законодавство”, - заявив начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення НЕК Михайло Канафоцький.

Нагадаємо, у квітні Нацкомісія спільно з українськими операторами вирішила скласти список сайтів, рекомендованих для відвідування неповнолітніми замість того, щоб забороняти сайти з неналежним змістом.

За матеріалами «Кореспондент»

Посилання на тему:

Новини

НЕК визнав висловлювання козачого отамана скандально відомої общини Соболь такими, що розпалюють національну ворожнечу

Газета “Блик” визнана винною у порушенні закону про суспільну мораль

НЕК розробляє критерії експертизи продукції ЗМІ

За зберігання порнографії з метою збуту чи розповсюдження притягуватимуть до кримінальної відповідальності

Парламент України розгляне законопроекти з питань захисту моральних засад суспільства

Статті

Більше половини українців вважають, що стан моралі загрожує національній безпеці

Примарні межі рукотворної моралі

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.