Радмін і Меджліс об'єднують зусилля у вирішенні проблем репатріантів

1
Голова Ради міністрів Криму Василь Джарти
02.10.2010
Оцініть статтю: 
(221 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Кримський уряд зробить усе необхідне для того, щоб завершити в 2011 році будівництво загальноосвітньої школи у найбільшому з масивів компактного проживання кримських татар мікрорайоні Фонтани, а також здати в експлуатацію споруджуваний у Сімферополі 180-квартирний житловий будинок для репатріантів. Про це заявив голова Ради міністрів Криму Василь Джарти 29 вересня в ході робочої зустрічі з головою Меджлісу кримськотатарського народу Мустафою Джемільовим і президентом Всесвітнього конгресу кримських татар Рефатом Чубаровим, повідомляє сьогодні прес-служба Радміну.

В ході зустрічі кримський прем'єр торкнувся теми виконання програми облаштування депортованих громадян у поточному році, детально зупинившись на зусиллях уряду Криму «щодо забезпечення належного фінансування державним бюджетом України будівельних об'єктів, затверджених планом на 2010 рік».

У свою чергу, Джемільов проінформував кримського прем'єра про результати своєї роботи у якості народного депутата України з профільними міністерствами України щодо питань розробки й затвердження Програми облаштування кримських татар та осіб інших національностей, раніше депортованих з Криму за національною ознакою, що повернулися на проживання, на 2011-2015 роки.

Під час зустрічі Джарти і Джемільова була особливо підкреслена необхідність на даному етапі формування Державного бюджету України на 2011 рік «максимально об'єднати зусилля для того, щоб вирішення багатьох проблем, що накопичилися в Криму, у сфері облаштування депортованих громадян могло б бути підкріплене необхідними фінансовими ресурсами».

Так, Джарти зазначив, що кримський уряд зробить все необхідне для того, щоб завершити в 2011 будівництво загальноосвітньої школи в мікрорайоні Фонтани, а також здати в експлуатацію споруджуваний у Сімферополі 180-квартирний житловий будинок.

«В ході зустрічі були також обговорені ряд інших актуальних питань, вирішення яких дозволить істотно зміцнити довіру й взаєморозуміння у багатонаціональному кримському суспільстві», - відзначили у Головному управлінні інформаційної політики Ради міністрів АРК.

За інформацією управління, учасники зустрічі також торкнулися питання про майбутні вибори депутатів Верховної Ради Криму, районних, міських рад, а також сільських, селищних і міських голів. Джарти і Джемільов, зокрема, відзначили «важливість забезпечення на всіх етапах виборчої кампанії чесних і справедливих виборів».

За матеріалами «Обком»

Посилання на тему:

Радмін пропонує внести ряд поправок до законопроекту Джемільова про депортованих

Ільясов просить кримського прем'єра вирішити проблему будівництва Соборної мечеті у Сімферополі

Кримський уряд затвердив план заходів щодо облаштування і соціально-культурного розвитку репатріантів

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.