Прем'єр Туреччини: політпроцес в Україні проходить у рамках демократичних норм

Прем'єр Туреччини: політпроцес в Україні проходить у рамках демократичних норм
05.10.2010
Оцініть статтю: 
(201 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган вважає, що процес, який відбувається в Україні після відміни Конституційним Судом політреформи 2004 року, проходить у рамках демократичних норм і з дотриманням принципу верховенства права. Про це він заявив під час телефонної розмови з Президентом України Віктором Януковичем.

Як повідомляє прес-служба глави держави в неділю, сторони обговорили останні конституційні зміни, які відбулися в Туреччині і Україні.

Говорячи про ситуацію в Україні, Р. Ердоган підкреслив, що він ознайомлений з останнім рішенням Конституційного суду про відміну політреформи 2004 року.

«Це внутрішня справа України», - наголосив Прем'єр-міністр Туреччини.

За його словами, процес, який зараз відбувається в Україні, проходить у рамках демократичних норм і з дотриманням принципу верховенства права.

У свою чергу, Віктор Янукович підкреслив важливість конституційної реформи в Туреччині, враховуючи необхідність приведення турецького законодавства у відповідність з нормами Європейського Союзу. Глава української держави зауважив, що ці зміни наблизять Туреччину до вступу в ЄС.

В. Янукович і Р. Ердоган домовилися провести найближчим часом двосторонню зустріч.

Як відомо, про зазначену зустріч Президент України та Прем`єр-міністр Туреччини домовились ще у квітні цього року під час їхньої зустрічі у Стамбулі.

Очікується, що наступний візит Прем`єр-міністра Туреччини до України дозволить вивести українсько-турецькі відносини на якісно новий рівень, особливо з урахуванням того факту, що сучасна Туреччина впевнено і послідовно перетворюється на провідну державу Близькосхідного регіону та й усього Ісламського світу.

Також значну увагу буде приділено підвищенню ролі Туреччини у вирішенні важливих проблем соціально-економічного та гуманітарного розвитку кримських татар, опрацюванню оптимальної моделі співпраці української та турецької сторони в цьому першорядному питанні.

За матеріалами «Подробиці» і «ЛІГАБізнесІнформ»

Посилання на тему:

Новини

Прем'єр-міністр Туреччини відвідає Україну

Україна й Туреччина на шляху до стратегічного партнерства

Віктор Янукович запросив прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Ердогана на інаугурацію

Туреччина й Україна спростять візовий режим

Статті

До нового рівня українсько-турецького співробітництва

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.