ОАЕ розглядають можливість інвестування у будівництво розважального комплексу у Бахчисараї

1
На даний момент в Бахчисараї інтерес для туристів становлять Ханський Палац (на фото) і древнє печерне місто Чуфут-Кале.
20.01.2011
Оцініть статтю: 
(248 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У Бахчисараї може з'явитися великий розважальний комплекс, будівництво якого інвестуватимуть Об'єднані Арабські Емірати. Про це інформагентству QHA повідомив голова Бахчисарайської районної державної адміністрації Ільмі Умеров.

Інвестування проекту даного розважального комплексу обговорили під час зустрічі голова Бахчисарайської РДА Ільмі Умеров із головою Ради з міжнародних проектів м. Дубаї Сюлейманом Ташчи.

Зокрема, сторони обговорили питання інвестування Еміратами проекту Діно-Ленд розважального комплексу у Бахчисараї. Проект комплексу розроблено Бахчисарайською адміністрацією з метою розвитку регіону та підвищення рівня його привабливості для туристів.

«Із представником короля ОАЕ Сюлейманом Ташчи ми обговорили одне єдине питання розробка проекту під назвою «Діно-Ленд». Це готовий інвестиційний проект, на який ми виділили землю і підготували всю документацію. Ми представили його Ташчи, він вивчить і через деякий час підготує нам відповідь», зазначив Умеров, додавши, що проект передбачає будівництво великого розважального парку, назва якого може і змінитися.

«Розробкою проекту займалася фірма «Чорномор» кілька років. Він просто отримав інформацію про проект, і на відповідь ми чекатимемо кілька тижнів. Найбільша проблема в тому, що у нас немає основного реєстру, але є ідея, яку треба втілити в життя. Це дуже серйозний проект. Його реалізація може змінити туристичні потоки не лише в Криму, а й в Україні», - розповів Ільмі Умеров, додавши, що проектом спочатку цікавилися інвестори зі США і низки інших країн, однак вони не зважилися його інвестувати.

Як у свою чергу заявив Сюлейман Ташчи, метою його візиту є збір інформації для аналізу і прийняття рішення щодо інвестицій у даний проект.

Інтерес іноземної сторони у проекті не лише фінансовий, він може стати сполучною ланкою між двома країнами, служити зближенню і встановленню культурних і соціальних зв'язків.

Пан Ташчи зазначив, що даний проект «не реалізується сам собою, необхідна інфраструктура, транспортна мережа, готельний комплекс».

Довідка. На даний момент в Бахчисараї інтерес для туристів становлять Ханський Палац і древнє печерне місто Чуфут-Кале. Інші пам'ятки історії Кримського Ханства були зруйновані радянською владою.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Саудівська Аравія готова інвестувати у сільське господарство Криму

Інвестиційна компанія з Арабських Еміратів має намір побудувати метро у Дніпропетровську

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.